CSKA tricom Hrjape u zadnjoj sekundi prošao Maroussi


MNOGO teže od očekivanog moskovski je CSKA kročio u ovosezonsko izdanje košarkaške Eurolige. Na gostovanju kod Maroussija iščupali su pobjedu u posljednjim trenucima utakmice, a tricu odluke sa zvukom sirene za 66-65 postigao je Viktor Hrjapa.


Ruski je košarkaš ubacio tricu u samom smiraju utakmice i to svoju prvu nakon tri uzastopna promašaja. Za pogodak odluke asistirao mu je dugom loptom hrvatski reprezentativac Zoran Planinić kojem je to ujedno bio i jedini asist na utakmici u kojoj je sudjelovao s po dva poena, dvije izgubljene i jednom osvojenom loptom u nešto manje od 18 minuta provedenih na parketu. Hrjapa je pogođenom tricom broj svojih koševa na ovom susretu podigao na pet, a imao je i devet uhvaćenih lopti, četiri asistencije, četiri osvojene i tri izgubljene lopte.

Lanjski finalist Eurolige mučio se cijelo vrijeme susreta, te niti u jednom trenutku pred oko 1650 ljudi u O.A.K.A. Areni nije ostvario značajniju prednost. Pred kraj susreta domaćin iz predgrađa Atene ostvario je mini seriju 5-0 i poveo 62-61, potom i 65-63 tricom Billyja Keysa (14 poena) 1.4 sekunde prije kraja. No, Hrjapin sjajni dalekometni ubačaj, nakon kojeg su suci pregledavali snimku da provjere je li ispucan pravovremeno, ipak nisu mogli spriječiti.

Inače, sve strijelce na utakmici predvodio je Trajan Langdon s 18 poena, dok je dobar bio i Ramunas Šiškauskas s 12 koševa i šest skokova. Dimitrios Mavroeidis s 13 poena i devet uhvaćenih lopti predvodio je poraženu momčad za koju je bivši cibos Jared Homan postigao pet koševa i tri skoka, uz loših 2/8 iz igre. Utakmica je igrana u sklopu 1. kola skupine C košarkaške Eurolige.

Pročitajte više