REGIJA

Čudesan dribling partizanovca koji je pregovarao s Dinamom

Screenshot

LAZAR MARKOVIĆ (25) je u Ivanjici protiv Javora pokazao zašto su u prvoj polovini desetljeća Benfica i Liverpool za njega platili 35 milijuna eura u odštetama.

Nevjerojatno brzo i vješto desno krilo trebalo je postati jedan od najboljih srpskih nogometaša, ali umjesto toga u povijest Redsa ušao je kao jedan od najvećih promašaja. Ispada, naime, da je Liverpool svaku od njegove 34 utakmice platio 400 tisuća eura.

Nakon što se posljednjih godina povlačio po posudbama, prešao je u Fulham, ali je zadnju utakmicu tamo odigrao u veljači, nakon čega je bio bez kluba.

Ipak, Marković je i bez obzira na to ovog ljeta pregovarao s Dinamom, Besiktasom, Crvenom zvezdom i Partizanom. Na kraju se odlučio za posljednje od nabrojanih i vratio se u matični klub.

Na gostovanju Partizana u gradiću u južnoj Srbiji u devetom kolu prvenstva postigao je oba gola za pobjedu 2:0, ali njegov potez utakmice nije poentiranje, nego sjajan dribling, velemajstorska pirueta kojom se u jako teškoj poziciji i situaciji oslobodio suparnika.

Marković je primio loptu uz samu aut-crtu, s čuvarom na leđima. Riješio ga se tako što je loptu podigao vanjskim dijelom kopačke pa ga zatim još jednim udarcem prebacio te pretrčao sprintom izvan terena. Nakon toga se ipak stigao vratiti na teren i pred gol poslati centaršut. 

Pročitajte više