LIGE PETICE

Čudesni Buffon u istoj akciji spašava gol nogom, rukom i glavom

GIANLUIGI BUFFON u 42. godini brani kao na vrhuncu karijere. 

Njegov Juventus na penale je izgubio u finalu talijanskog kupa od Napolija, ali da nije bilo čudesnog Gigija, utakmica ne bi završila bez golova nego uvjerljivim porazom njegove momčadi.

Buffon je sjajno branio udarce Demmea iz neposredne blizine, pa Insigneov snažni slobodnjak iz daljine, ali ono što je napravio na kraju sudačke nadoknade spada u vrhunce njegove bogate karijere.

Napoli je u zadnjem napadu na utakmici imao korner, a na ubačaj iz kuta na desetak metara od gola skočio je i odlično u donji lijevi kut glavom pucao Maksimović. Buffon je uz velike poteškoće još bolje obranio taj šut rukom, trupom, nogom.

Zatim je na odbijanac natrčao Elmas i s jedva metar i pol od gol-crte snažno pucao. Zgoditak za trijumf Napolija činio se neminovnim, ali Buffon se cijelim tijelom, pa i glavom, bacio na jaku i iz neposredne blizine opaljenu loptu te je tako skrenuo u stativu. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Buffonovih čudesnih obrana možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više