Čudesni triple-double Dončić. Ovo nije uspio nitko prije njega

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ je u pobjedi Dallasa nad Miamijem (114:108) izjednačio jedan i postavio dva triple-double rekorda NBA lige. Slovenski fenomen je do partije za povijest došao s 35 poena (šut 12/24 iz igre, 7/13 za tricu) te s po 11 skokova i asistencija. Partiju s ovakvim brojkama u ključnim kategorijama prije Dončića odigrali su još samo Steph Curry i James Harden.

Dončiću je ovo peti uzastopni meč na kojem je ostvario triple-double s minimalno 30 poena, čime se izjednačio s Russellom Westbrookom. On je 2017., igrajući za Oklahomu, postao prvi i do danas bio jedini koji je u čak pet utakmica zaredom u najjačoj ligi svijeta izveo ovakav pothvat. 

No Dončić je ovom zgodom ostvario dva pothvata koja nisu uspjela nikome prije njega. Najboljem strijelcu NBA lige ovo je bila četvrta utakmica zaredom u kojoj je imao triple-double s 35 poena, čime je postao prvi u povijesti s takvim nizom. Inače, ove sezone ima čak devet partija s takvim triple-doubleom. Svi ostali igrači NBA lige zajedno su ih sakupili sedam.

Osim toga, Dončić je učinkom u ovoj partiji došao do nestvarnog prosjeka od 37 poena, 11 skokova i 10 skokova u zadnjih čak 15 utakmica. Prvi je u povijesti NBA lige kojem je to uspjelo. 

Pročitajte više