"Čudi me što je Reja došao u Hajduk, on je veliko ime"

NEKADAŠNJI napadač Šibenika Goran Tomić, koji je dvije godine igrao u Vicenzi pod patronatom Edoarda Reje podijelio je svoja razmišljanja o talijanskom strategu.

"Već tri, četiri kola prije kraja prvenstva smo osigurali prvo mjesto, letjeli smo. Dolazak Reje za Hajduk je odlična stvar, pun pogodak. Pravi je trener, razumije igru, zna tko što od igrača može pružiti na terenu. Kod njega igraju samo najbolji, nema pretplaćenih na mjesto u momčadi. Sjećam se, u Vicenzi se odmah po dolasku zahvalio nekim igračima", rekao je Tomić za SD.

"Rejine momčadi su vrlo disciplinirane, uvijek je bio autoritet i nikada nije imao problema s igračima. Klasični je talijanski trener, kod njega sam puno naučio o taktici", dodao je.

Tomić nije prestajao sipati pohvale za Reju, dodavši kako mu samo treba dati vremena i uspjeh je zagarantiran...

"Reja je veliko trenersko ime u Italiji i malo me iznenadio njegov dolazak u Hajduk. Međutim, čovjek koji ima 30 godina trenerskoga iskustva u susjednoj državi i koji je nedavno vodio Napoli, neće tek tako staviti svoj ugled na kocku ako nema ambicija, ali i vjere u sebe da može napraviti veliki rezultat u Hajduku. U suprotnom bi ostao u Italiji. Reja ima viziju, a ima i znanje", uvjeren je Tomić.

"Ne može se ništa napraviti u tri dana. Dajte Reji vremena, napravio je rezultat u Napoliju, vratio veliki klub iz Treće u Prvu ligu u kojoj je bio pravo osvježenje, napravit će dobar posao i u Hajduku", dodao je za kraj.

Pročitajte više