Čupić: Protiv Islanda je biti ili ne biti

Foto: Hina

PAO je i prvi poraz na Euru. Malo tko je očekivao da će se to dogoditi već u skupini, ali što je tu je. Hrvatska ide dalje s natjecanjem pa nakon neugodne Norveške (34:31) na red stiže još neugodniji Island. Hrvatski rukometaši moraju pobijediti za potvrdu plasmana u drugi krug natjecanja.

Biti ili ne biti

Ivan Čupić mobilizirao je momčad riječima:

"Protiv Islanda moramo pokazati kojim smjerom mislimo krenuti i kako zamišljamo da ova Hrvatska bude u budućnosti. Utakmica je biti ili ne biti", rekao je hrvatski reprezentativac.

Obrana mora pomoći vratarima

Vratari nisu bili na razini protiv Norveške, a sigurno im nije pomogla ni loša obrana. Babić je tražio dobitnu kombinaciju. Nije prošlo.

"Vidjelo se na trenutke da 5-1 obrana funkcionira. Protivnici su bili nemoćni. Međutim, nikako da shvatimo da se obrana igra svih 60 minuta. Igrač koji uđe umjesto drugog mora pružiti još više pogotovo u segmentu agresivnosti. Mi smo imali ne znam koliko isključenja, a niti jedan pošten faul. Kad popravimo obranu, onda ni problem s vratarima neće postojati jer će oni pohvatati sve što prođe iza nas", objasnio je Čupić.

"Doveli smo se u tešku situaciju. Ekipa mora pokazati karakter. Moramo odlučiti hoćemo li se boriti za vrh Europe ili ćemo nakon tri dana ići kući. Moramo se posložiti u glavi", zaključio je Čupko.

Utakmica s Islandom na rasporedu je u utorak s početkom u 20:30 sati.

Pročitajte više