SP u rukometu

Čupić: Cilj su bila četiri boda u drugom krugu, ali nećemo se žaliti

Foto: HRS

HRVATSKA rukometna reprezentacija je zaključila prvi dio natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu pobjedom protiv Katara rezultatom 26:24.

Spomenuti trijumf je Hrvatskoj donio prvo mjesto u skupini C i prenošenje tri boda u drugu fazu natjecanja koja se igra u Kairu. Protiv Katara je zapaženu ulogu odigrao Ivan Čupić kojeg je izbornik Lino Červar ponovno koristio na poziciji desnog krila i desnog vanjskog.

Pogledajte kako su utakmicu Hrvatske u Indexovom studiju komentirali Božidar Jović i Valter Matošević:

Cilj su bila četiri boda u drugom krugu

"Dižemo se polako, utakmicu po utakmicu. Danas je bilo bolje nego prije dva dana, puno bolje nego prije četiri dana. Šego je bio fenomenalan, pomogao je kad je trebalo. 24 gola smo primili i to je sasvim dovoljno da se privede utakmica kraju. Čestitke svima koji su igrali, svi su dali svoj obol, sutra idemo put Kaira", rekao je Čupić za RTL televiziju pa nastavio:

"Cilj je bilo prvo mjesto, ali i četiri boda u drugom krugu. Na kraju tri, ali nećemo se žaliti. Dižemo se, svi igraju i imaju svoju rolu. Slijedi drugi krug, sljedeći protivnik i idemo po pobjedu i da bude još bolje nego danas i po još dva boda."

Hrvatska već u četvrtak igra protiv Bahreina

Čupić je Kataru zabio dva gola, a nakon susreta je priznao kako protivnici u drugom krugu nisu bili ni u primisli tijekom prve faze natjecanja.

"Bili smo fokusirani na dva boda za Japan i Angolu, kao i za danas, znali smo da je puno pritiska i pokazali smo karakter. Ekipa je iznijela utakmicu i mislim da smo zasluženo pobijedili", zaključio je Čupić.

Hrvatska već u četvrtak igra prvu utakmicu drugog kruga natjecanja protiv Bahreina, a protivnici će joj biti i Argentina te Danska.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više