Curry Kerrov povratak uveličao drugim triple-doubleom sezone za 40. pobjedu prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Images

PRVACI Golden State povratak na klupu trenera Stevea Kerra proslavili su domaćom pobjedom 122:110 protiv Indiane. Kerr je prvi put ove sezone vodio Golden State, nakon što je prve 43 utakmice propustio zbog komplikacija nakon operacije leđa.

Kao i uvijek, sjajn je bio Stephen Curry sa 39 koševa, 10 skokova i 12 asistencija, što mu je drugi ovosezonski triple-double i sedmi u karijeri. Draymond Green dodao je 22 koešva i 11 skokova.

Indianu je u igri neočekivano u igri držala rezerva Myles Turner s 31 košem, ali to je bilo dovoljno tek za časni poraz od Warriorsa, koji su došli do 40. pobjede u sezoni uz samo četiri poraza. 
 
San Antonio Spurs imaju samo dvije pobjede manje od Warriorsa na vrhu Zapadne konferencije s omjerom 38-6, a do 13. uzastopne pobjede došli su na gostovanju kod Los Angeles Lakersa (108:95). Najbolji kod Spursa bio je Emanuel Ginobili sa 20 koševa, dok je Dangelo Russell sa 18 bio najefikasniji kod loših Lakersa.

Oklahoma City Thunder, treća momčad Zapada, također ne posustaje: Do sedme pobjede zaredom stigla je kod Dallas Mavericksa (109:106) u neizvjesnoj završnici. Domaći su u posljednjem napadu imali dva šuta za tricu i produžetak, ali Dirk Nowitzki i Chandler Parsons nisu pogodili. Thunder je do 33. pobjede u sezoni predvodio Kevin Durant sa 24 koša, Russell Westbrook je ubacio 16 uz 8 skokova i 7 asistencija, dok su kod Mavsa najefikasniji bili Parsons sa 26 i Deron Williams sa 22 koša.

Toronto Raptorsi sedmu uzastopnu pobjedu za drugo mjesto Istoka ostvarili su protiv oslabljenog Miami Heata (101:81). DeMar DeRozan s 33 koša bio je najefikasniji kod Raptorsa, koji su sada na omjeru 28-15, dok je Chris Bosh sa 26 poena predvodio Miami, koji je s 23-21 drži osmo mjesto u svojoj konferenciji.

 

Pročitajte više