Curryjevi Warriorsi izjednačili rekord Jordanovih Bullsa!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NA NAJTEŽEM GOSTOVANJU, u San Antoniu, gdje nisu pobijedili gotovo 20 godina, Golden State Warriors slavili su 92:86 i tako izjednačili rekordni učinak po broju pobjeda (72) u regularnoj sezoni, koji od 1996. drže Chicago Bulls.

Do fantastičnog rezultata aktualne prvake vodio je naravno njihov "Jordan", Stephen Curry s 37 koševa, a nakon što su izvojevali  poravnanje velikog pobjedničkog skora, u srijedu ga mogu nadmašiti i postaviti novi rekord, kada u zadnjoj utakmic regularnog dijela u Oakland dolazi Memphis.
 
Ali, bez obzira kako ta utakmica završi, mjesto na kojem su Warriorsi poravnali veliki rekord zaslužuje poseban spomen; u Teksasu su posljednji put slavili 14. veljače davne 1997.! Koliko je to davno bilo, najbolje svjedoči ovaj podatak - Spursi tada još nisu draftirali Tima Duncana!
 
Osim što su prekinuli niz od 33 poraza u San Antoniu i to u teškom i napetom dvoboju, okončali su još jedan impresivni niz Spursa, koji su do dolaska pobjedničkih Warriorsa u grad, slavili u 48 uzastopnih utakmica regularnog dijela sezone, dok su Warriorsi prekinuli i NBA rekord domaćih od 39 pobjeda zaredom ove sezone.

Prvi domaći poraz Spursa nakon ožujka prošle godine, najviše je dakle Curryjeva zasluga (zabio četiri trice za povećanje vlastitog NBA rekorda, sada je na 151 uzastopnoj utakmici na kojoj je ubacio barem jedan dalekometni koš), jer iako su ga domaći nastojali izgurati od koša, bili su nemoćni spriječiti ga da u zadnjoj četvrtini prelomi utakmicu, jer u drugom poluvremenu zabio je 20 koševa. Thomspon je dodao 14, Green 11. Kod Spursa najefikasniji je bio LaMarcus Aldridge (24), dok je Kawhi Leonard ubacio 20, ali uz čak 15 promašaja.
 
Warriorsi su najveće rivale na Zapadu pobijedili u tri od četiri utakmice regularnog dijela sezone, a novi obračuni gotovo sigurno im slijede u play-offu. 

Pročitajte više