Cvitanović: Igra Hajduka svodi se na Livaju

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HAJDUK i Šibenik sastaju se na Poljudu u utakmici 18. kola SuperSport HNL-a u nedjelju od 15 sati. Hajduk će prvi put u službenoj utakmici voditi novi trener Ivan Leko. Splićani u susret ulaze kao izraziti favoriti i žele se približiti Dinamu, koji je u subotu remizirao s Goricom na Maksimiru. Susret je najavio trener Šibenika Mario Cvitanović.

"Ne treba ni naglašavati koliko bi nam pozitivan rezultat kontra Hajduka značio za sve ono što slijedi. Zato moramo dati svoj maksimum kao da sutra ne postoji. Uostalom, tako se treba ponašati svaki dan, a ne samo na dan utakmice s Hajdukom. Moj stručni stožer i igrači također su uvjereni kako će Šibenik na proljeće biti puno bolji nego jesenas", rekao je Cvitanović.

"Livaju moramo kolektivno spriječiti"

"Leko je nedvojbeno novi vjetar za Hajduk. Silno ga poštujem, a znam ga još iz mlade reprezentacije gdje smo bili suigrači. Utakmica s Hajdukom će nam dobro doći da vidimo gdje smo nakon dobro odrađenih priprema.

Iz više razloga utakmica s Hajdukom nosi u sebi puno emocija, zato je za nju važna i psihološka priprema. Kod igrača primjećujem veliku želju, koja ne smije prijeći u hipermotivaciju. Odnosno, na Poljudu moramo biti jako mudri i pametni", rekao je Cvitanović pa komentirao Marka Livaju.

"Prije svega, čestitam mu na nagradi koju je dobio. Gledali smo puno Hajduk na pripremama u Istri i opet se njihova igra svodi na jedno - na Livaju. On je za Hajduk puno više od igrača, izuzetno je kvalitetan i talentiran, čovjek koji rješava utakmice. Nemoguće je ostaviti jednog igrača da igra flaster na njemu po cijelom terenu, morat ćemo ga rješavati kolektivno", naglasio je trener Šibenika.

 

Pročitajte više