DINAMOV TRENER UOČI LOKOMOTIVE "Vratit ćemo osmijeh na lica naših igrača"

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

IAKO JE prvi na tablici i gotovo sigurno će na kraju sezone biti prvak, Mario Cvitanović je u jako nezgodnoj situaciji.

Dinamo je prije tri tjedna izgubio derbi od Hajduka na Maksimiru 1:0, pa nikakvom igrom pobijedio Slaven 1:0, a onda je u srijedu u groznoj predstavi izgubio na Rujevici 4:1.

Iz Maksimira tvrde da mu je posao siguran, ali Cvitanovićeva momčad u nastavku sezone ne izgleda dobro. Kad se izgube dva derbija zaredom, u Dinamu i oko njega odmah se počinje pričati o trenerovoj smjeni. Neka imena su već u igri, ali zasad Cvitanović ostaje na klupi. Ostat će i nakon ovog vikenda, jer Dinamo u subotu od 15 sati igra s Lokomotivom.

Kad je filijala protivnik, nema straha, budući da Dinamo s Lokomotivom ima vjerojatno najuvjerljiviji omjer u povijesti nogometa uopće. Od 27 međusobnih utakmica, Dinamo je dobio 26, a jedini remi Lokomotiva je izvukla u travnju 2014. godine kad je Dinamo spasio Alen Halilović golom za 1:1 u 91. minuti.

Iako se rezultat ovih utakmica zna prije početka sezone, Mario Cvitanović je - oprezan.

"Analizirali smo poraz od Rijeke, svjesni smo što smo napravili i gdje smo griješili. Sve to sada moramo zaboraviti i okrenuti se Lokomotivi. Moramo pokazati trku, energiju i učinkovitost, a ne razmišljati o tome hoće li Lokomotiva zbog kup utakmice s Hajdukom ući u neke rotacije. Ne smijemo im ništa pokloniti", pokušao je Cvitanović dodati težinu utakmici s Lokosima.

Dinamo neće moći igrati bez kartoniranih Leškovića i Gavranovića, a neće biti ni Soudanija koji se još nije oporavio od ozljede.

"Iz postojećeg kadra izvući ćemo najbolje što možemo i napraviti sve kako bismo vratili osmijeh na lica naših igrača", zaključio je Cvitanović.

Pročitajte više