HNL

Cvitanović: Nećemo srljati i staviti deset napadača

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MARIO CVITANOVIĆ prije dva dana postao je novi trener Šibenika nakon što je Damir Čanadi, koji je preuzeo momčad ovog ljeta, otišao dan ranije. Sportski direktor Šibenika Dario Dabac na Cvitanovićevu predstavljanju rekao je kako odlukom obitelji Jurić, koja je vlasnik kluba, Čanadi više nije trener.

"U njihovo i ime svih djelatnika kluba zahvaljujemo gospodinu Čanadiju na svemu što je učinio u protekla tri i pol mjeseca koliko je vodio Šibenik. S Marijom Cvitanovićem u klub donosimo novu energiju. Mlad je, ambiciozan i stručan, znam ga još iz igračkih dana, kada se vidjelo da je karakteran i dobar za trenera. Poznaje HNL, naš klub i igrače. Uvjeren sam da će donijeti pomak", rekao je Dabac.

"Cilj je težiti pobjedi u svakoj utakmici"

"Pohvalio bih rad trenera Čanadija. Šibenik je defenzivno bio dobar, o čemu jasno govori podatak da ima najbolju obranu u ligi. Moramo nastaviti tim putem. Međutim, imamo obavezu popraviti igru u napadu. Šibenik ima samo jednu pobjedu, a ja smatram kako Šibenik zaslužuje puno više.

Moj je cilj težiti pobjedi u svakoj utakmici. No to ne znači da ćemo srljati i staviti deset napadača. Treba naći pravi balans između obrane i napada. To je moj zadatak, uvjeren sam da s trenutnim igračkim kadrom Šibenik to može ostvariti", izjavio je Cvitanović.

"Znam koliko klub znači ovom gradu i kraju. I sam imam čvrste veze sa Šibenikom. Godinama imam kuću na Jadriji, a supruga mi je iz Pirovca. Puno puta sam svjedočio sjajnoj atmosferi na Šubićevcu. Pokušat ćemo igrati nogomet koji donosi bodove, ali istovremeno mami publiku na pljesak. Znam da je u konačnici rezultat jedino mjerilo, ali nitko ne može platiti kada vas publika isprati pljeskom", dodao je.

"TV je jedno, a travnjak drugo"

"Kao televizijski komentator upoznao sam nogometaše Šibenika, osim onih koji su imali manju minutažu. Međutim, TV je jedno, a travnjak drugo. Moram ih malo osjetiti i opipati. Htio bih da se svi osjećaju bitnima, a teren i trening će jedini odlučivati o tome tko će igrati", zaključio je Cvitanović.

Pročitajte više