Da Silva prvi na listi Herthinih želja

BERLINSKA Hertha zainteresirana je za Eduarda Da Silvu, kojeg bi možda već ove zime dovela u svoje redove.

Kako javlja Berlins Grosste Zeitung, Hertha planira pojačati momčad za sljedeću sezonu, a među tri kandidata je i naš Eduardo Da Silva.

Nakon što je definitivno propao dogovor između Bayernovog napadača Paragvajca Roquea Santa Cruza i Herthe među kandidatima za pojačavanje napada su Čeh Jan Koller, Poljak Pavel Fort i Eduardo Da Silva.

Podsjetimo, Santa Cruz je nedavno ozlijedio koljeno te ga na terenima neće biti preko pet mjeseci. 

Jan Koller igra u dortmundskoj Borussiji, s kojom mu ističe ugovor, a Pavel Forta u praškoj Slaviji.

List hvali Eduarda Da Silvu, ponajboljeg igrača Prve HNL, koji je u dosad odigranih šesnaest utakmica postigao čak 13 zgoditaka.

Kako piše na Internet stranicama Herthe, skaut Herthe Falko Gotz prisustvovao je utakmici mladih reprezentacija u Beogradu gdje je na djelu želio vidjeti Eduarda Da Silvu.

Gotz je najavio, budući da napadač Poljak Artur Wichniarek želi napustiti klub već ove zime, kako je Da Silva prvi na listi njihovih želja.

U sklopu turneje Herthin skaut bio je i na utakmici mladih reprezentacija Češke i Njemačke gdje je gledao mladog napadača Pavela Forta, no priznaje kako Da Silva ima prednost.

U berlinskoj Herthi već igraju reprezentativci Josip Šimunić i Niko Kovač. U napadu bi Da Silvi konkurenti mogli biti Ellery Cairo, Ashkan Dejagah, Artur Wichniarek, Solomon Okoronkwo, Nando Rafael, Sejad Salihović i Marko Pantelić. 

I dok drugi razmišljaju o njemu, Eduardo Da Silva uživa u novom Nissanovom terencu, provodi vrijeme s mlađim bratom Brunom, koji ga je došao posjetiti i pokazuje mu zagrebačke znamenitosti.

Pročitajte više