Da Silva: Zabit ću u novom dresu

EDUARDO DA SILVA predstavio je novi Nikeov dres hrvatske nogometne reprezentacije na Sajmu sporta i nautike na Zagrebačkom velesajmu. Najbolji igrač i strijelac HNL-a, te hrvatski reprezentativac ovoga puta nije bio u "egzekutorskoj" već "manekenskoj" ulozi.

Dresove je predstavio Dinamov "trio fantasticus"  - Eduardo Da Silva, Ivan Turina i Luka Modrić, a mladi nogometaši Zagreba nosili su trening opremu i hotelske trenirke.

"Poslovni ugovor s Nikeom smo potpisali u jesen 2000. godine, a dosad smo u njihovoj opremi nastupali na tri velika prvenstva." - kazao je glavni tajnik HNS- Zorislav Srebrić.

"Kada smo došli do trenutka odluke, a mogli smo zamijeniti partnera, zbrojali smo efekte dosadašnje suradnje i odlučili se produžiti je." - dodao je.

Novi/stari dizajn dresa i dalje krasi hrvatska šahovnica, a na lijevoj strani prsa se nalazi grb HNS-a, koji je nešto veći nego na prošlim garniturama. Hlačice su u potpunosti bijele, a na pozadini plavih štucni je hrvatski grb.

Dizjanerima dresa glavna je inspiracija bila crkva Sv. Marka u Zagrebu.

Razgovarajući s Eduardom Da Silvom, zanimalo nas je kako se osjeća u novom dresu.

"Dres je odličan. Lagan je i puno je ljepši nego prošli." - izjavio je za Index Da Silva.

Odgovarajući na naše pitanje ima li osjećaj da će u njemu zabiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu Da Silva je kratko kazao: "Nadam se da hoću."

Prvu priliku Eduardo će imati već protiv Argentine 1. ožujka, kada će naši reprezentativci u Baselu prvi puta istrčati u novim dresovima.

Srđan Hebar
Foto: Dragan Predojević

Pročitajte više