Dado Pršo u finalu Lige prvaka

Po prvi put u svojoj povijesti nogometaši Monaca plasirali su se u finale Lige prvaka. U finalnom dvoboju što će se održati 26. svibnja u Gelsenkirchenu Monaco će igrati protiv Porta.

Nakon što je u prvom polufinalnom dvoboju Monaco u Kneževini porazio Chelsea 3:1 u uzvratu odigranom pred 40.000 gledatelja na Stamford Bridgeu utakmica je završila bez pobjednika, 2:2. Londonski premierligaš je vodio sa 2:0, što je bio rezultat koji je "Bluese" vodio u finale, no gosti su u sudačkoj nadoknadi smanjili, a potom u 60. minuti i izjednačili rezultat i tako pokopali sve nade "otočana".

Pogotke za Chelsea postigli su Gronkjaer (22) i Lampard (44), dok su strijelci za goste bili Ibarra (45), te Morientes (60). Hrvatski reprezentativac Dado Pršo za Monaco je zaigrao posljednje 23 minute, i imao je dvije izgledne prilike.

CHELSEA: Cudicini - Melchiot (od 64. Johnson), Terry, J. Cole,Bridge - Gallas - Lampard, Geremi (od 69. Parker), Gr?nkjaer - Gudjohnsen, Hasselbaink (od 69. Crespo)

MONACO: Roma - Evra, Ibarra, Givet, Bernardi - Squillaci (od 46. Plasil), Giuly (od 67. Prso), Rodriguez, E. Ciss? - Morientes (od 81. Nonda), Rothen.

SUDAC: Frisk (Švedska) - Zuschauer: 40 000.y

Pročitajte više