Dado Pršo: Više ne izvodim penale

IAKO je Dado Pršo u zadnjoj utakmici Glasgow Rangersa donio pobjedu svom klubu pogotkom s 11 metara, u istoj utakmici dobio je još jednu priliku za povećanje vodstva s bijele toče, ali ju je propustio. U razgovoru sa škotske medije nakon utakmice hrvatski napadač je kazao kako više ne želi izvoditi kaznene udarce, jer smatra da je razočarao suigrače i navijače.

Online izdanje Evening Timesa prenosi Pršine riječi o tome kako žali za promašenim jedanaestercem, koji je trebao potvrditi pobjedu Rangersa u susretu s Hibernianom. Naime, nakon što je u 68. minuti bio siguran s bijele točke, u 89. minuti s istog mjesta je promašio gol.

Da stvar bude gora, napadač Hiberniana Ian Murray je u sudačkoj nadoknadi propustio stopostotnu priliku, lopta je pogodila gredu. Da je Murray tada bio uspješan, Pršo biu nesumnjivo bio proglašen tragičarom susreta, čega je i sam svjestan.

"Bilo je stvarno teško pri kraju utakmice, jer sam promašio penal a oni su imali zaista dobru priliku za izjednačenje. Kad sam propustio priliku iz drugog kaznenog udarca osjećao sam se loše zbog svojih prijatelja, navijača, zbog svih." – kazao je Pršo, pa dodao: "Sljedeći put će netko drugi uzeti loptu."

Napadač hrvatske reprezentacije je svjestan činjenice da će odluku o izvođaču penala donijeti trener Rangersa, ali se ipak nada da taj zadatak neće zapasti njega.

Što se tiče izvođenja jedanaesteraca za hrvatsku reprezentaciju, Pršo ne mora brinuti o tome, barem ne dok je u igri Darijo Srna.

Pročitajte više