HRVATSKI NOGOMETAŠI

Daily Mail: Atalanti prijeti egzodus, a Pašalić je jedan od najtraženijih igrača

Foto: Getty Images/Guliver Image

ATALANTA je u infarktnoj završnici četvrtfinala Lige prvaka izgubila od PSG-a 2:1 iako je vodila 1:0 do 90. minute.

Parižani su dominirali cijelu utakmicu, ali su tek u sudačkoj nadoknadi uspjeli slomiti otpor Atalante koja je atraktivnim stilom igre pokupila simpatije čitave Europe.

Engleski Daily Mail je objavio tekst u kojemu smatra da će Atalanta doživjeti sudbinu Monaca i Ajaxa koji su također bili hitovi Lige prvaka, ali samo u jednoj sezoni. Obje momčadi su nakon završetka europske avanture rastrgali bogatiji klubovi, a isto bi se moglo dogoditi i Talijanima koji imaju nekoliko jako zanimljivih igrača.

Među njima je i Mario Pašalić koji je zabio gol u četvrtfinalu, ali on nije bio dovoljan za prolazak Atalante.

"Rio Ferdinand je bio toliko oduševljen njegovom igrom da je u studiju nakon utakmice rekao da su u Chelseaju morali biti potpuno ludi kad su ga prodali. Ovaj 25-godišnjak je 2014. došao na Stamford Bridge kao veliki talent, ali ga Chelsea nije prepoznao. Nije odigrao nijednu utakmicu, a bio je na čak pet posudbi prije nego što je prodan Atalanti. U zadnjih godinu i pol hrvatski reprezentativac prometnuo se u izrazito ozbiljnoga igrača koji golovima i asistencijama plijeni pozornost velikih klubova. Inter je ozbiljno zainteresiran za njega, kao i Everton, i teško je očekivati da će ga Atalanta zadržati", stoji u tekstu u kojemu se spominju i transferi Duvana Zapate, Josipa Iličića, Papua Gomeza pa čak i trenera Gasperinija.

Pašalić je za Atalantu do sada odigrao 87 utakmica te je zabio 20 golova uz 13 asistencija, a skupio je i 12 nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Pročitajte više