Daily Mail: Guardiola oduzima Liverpoolu igrača od 80 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

JURGEN KLOPP već duže vrijeme želi argentinskog reprezentativca Alexisa Maca Allistera. Veznjak Brightona imao je sjajnu sezonu te je u povijesni plasman Brightona u Europu ugradio 12 golova i tri asistencije u 38 nastupa. Liverpool će ovog ljeta dobiti novog sportskog direktora Jorga Schmadtkea, kojemu je jedan od prvih poslova trebao biti upravo dolazak 24-godišnjeg Maca Allistera za 80 milijuna eura.

No, kako piše Daily Mail, Liverpoolu posao ozbiljno kvari Pep Guardiola, koji također želi Argentinca ovog ljeta. Njegov sportski direktor Tixi Begiristain sastavio je popis igrača koje će pokušati dovesti i Argentinac je na prvome mjestu. Njega na Etihadu vide kao nasljednika 32-godišnjeg Ilkaya Gundogana, kojemu za nešto više od mjesec dana istječe ugovor i postoji mogućnost da ode u Barcelonu.

"U Cityju jako cijene Maca Allistera i pokušat će napraviti sve da ga otmu Liverpoolu ovog ljeta. Za razliku od Liverpoola, City mu jamči igranje u Ligi prvaka, što će sigurno biti velik adut uz činjenicu da ga želi najmoćnija momčad na svijetu. Liverpool će imati težak zadatak da ga dovede", piše Mail i dodaje kako je City zainteresiran i za Declana Ricea, za kojeg West Ham traži 120 milijuna eura.

Alexis Mac Allister je u Brighton stigao 2019. godine iz Argentinos Juniorsa za samo osam milijuna eura te je vraćen na posudbu u Argentinu, a bio je posuđen i Boca Juniorsima, iz kojih se vratio u siječnju 2020. godine. Od tada je za Brighton odigrao 110 utakmica i upisao 20 golova i devet asistencija.

Pročitajte više