CITY IZBAČEN IZ EUROPE

Daily Mail: Guardiola sigurno ostaje, Sterling progovorio o svojem statusu

Foto: EPA-EFE

U ENGLESKOJ se ne stišavaju reakcije nakon Uefine odluke da izbaci Manchester City na dvije godine iz Lige prvaka. 

Podsjetimo, UEFA je engleskog prvaka kaznila i s 30 milijuna eura zbog nepoštivanja financijskog fair-playa, odnosno muljanja s iznosima sponzorskih ugovora, čime se prikrivao golemi nesrazmjer između prihoda i rashoda.

City je najavio žalbu sportskom sudu (CAS) u Lausannei, a potvrdi li to tijelo Uefinu odluku City će se naći u velikim problemima. Neigranje Lige prvaka značilo bi gotovo sigurno egzodus glavnih zvijezda, a i Pepa Guaridole, smatraju engleski mediji. No Daily Mail je danas objavio "ekskluzivan" tekst u kojem tvrdi da to toga ipak neće doći.

Izvršni direktor Ferran Soriano prekinuo je godišnji odmor, a svi igrači i članovi stručnog stožera morali su se prošlog tjedna pojaviti u klubu na sastanku na kojem je uprava igračima i treneru najavila Uefinu kaznu. Guardiola je u subotu održao trening na kojem je smirio igrače i rekao im da se fokusiraju na ono što je pred njima, a to je susret s Realom u Ligi prvaka sljedećeg tjedna.

"Guardiola u ugovoru ima klauzulu prema kojoj može otići na kraju ove sezone, ali naši izvori tvrde da će Španjolac odraditi ugovor do kraja, odnosno do ljeta 2021. godine. Njegova odluka popravila je raspoloženje u Cityju i ne očekuje se da će sve zvijezde otići", piše Daily Mail.

Prvi od igrača koji je progovorio o svojem statusu je Raheem Sterling kojeg se povezivalo s transferom u Real. Engleski reprezentativac je preko svojeg menadžera poručio da je potpuno fokusiran na City te da ga priče o transferu ne zanimaju. Najjači europski klubovi su se, razumljivo, raspametili kad su čuli za Uefinu kaznu nadajući se da će glavni Pepovi igrači napokon postati dostupni. Za to će se trebati pričekati konačna odluka CAS-a, no na ljeto 2021. definitivno mogu otići Fernardinho, Leroy Sane i klupska legenda Sergio Aguero. Njima tad ističu ugovori.

Pročitajte više