Daily Mail prozvao Lineckera i Shearera

ZA ENGLEZE je nogometno SP završeno u trenutku kad su ispromašivali silne penale protiv Portugala. Prošlo je desetak dana no prašina oko Christiana Ronalda nije se slegla; Englezi ga krive za sve, počevši od "asistencije" prilikom isključenja Rooneya pa do bezrazložnog padanja po travnjaku.

Novine su pune ironičnih, sarkastičnih naslova i tekstova, gdje Portugalce nazivaju putujućim teatrom, glumačkom ekipom itd. Samo što još nisu napisali da je Ronaldo trebao promašiti i taj za "albione" kobni penal.

Urednik nogometne rubrike u Daily Mailu među rijetkima je dignuo glas i "drznuo" se prozvati inače sjajnu komentatorsku ekipu BBC-a predvođenu Gary Lineckerom i Alanom Shearerom.

U poplavi snimaka na svim engleskim tv stanicama, u kojima su glavni glumci portugalski igrači, prije svih Ronaldo, komentator Daily Maila  podsjetio je Lineckera i Shearera na epizode u kojima su oni bili glavni glumci...

Shearer je bezbroj puta "zaboravljao" laktove na raznim djelovima tjela protivnika, tražio nepostojeće penale. Posebno mu se pamti trenutak kada je udario u glavu Neila Lennona is Leicestera i izbjegao, nitko ne zna kako, kaznu pred EP.

Na Otoku se, također, svi još dobro sjećaju Linckerovog incidenta na davnom SP-u, kada je naprosto tražio noge igrača Cameroona kako bi pao preko njih.

Uz sve to bi trebalo dodati još i "padanja" Owena, brutalnost J. i A. Colea ili Stevena Gerrarda . A za kraj da se kaže i to kako su Englezi zaboravili način na kojie Carauch postigao gol protiv Trinidad i Tobaga; pletenice beka Sanchoa su mu poslužile kao liane da se popne u poziciju (nije mu, naime, bilo dovoljno njegovih skoro 2 metra visine ), odakle mu je bilo lakše zabiti glavom vodeći gol.

Za Index iz Londona, Momir Jelovac 
 

Pročitajte više