Dalglish: Za mene je Modrić igrač godine!

LUKA Modrić trenutno ne igra onako kako može, no ne prestaje lavina komplimenata na njegov konto. Najsvježiji stiže od menadžera  Liverpoola Kennyja Dalglisha. Legenda Redsa našeg veznjaka proglašava najboljim igračem engleskog prvenstva ove sezone. Taj stav izrekao je u relaciji s nominacijama za prvo ime sezone, a zvijezda Tottenhama ne sjajni na tom popisu Udruženja profesionalnih nogometaša (PFA) Engleske i Walesa koje je na velikoj cijeni. Udruženje je nominiralo sedmoricu kandidata za dvije godišnje nagrade: najboljeg igrača i najveću nadu.

Na oba su popisa nominiranih Tottenhamov Gareth Bale i Arsenalov veznjak Samir Nasri. Za igrača godine kandidiraju još Charlie Adam (Blackpool), Scott Parker (West Ham), Carlos Tevez (Manchester City), Rafael van der Vaart (Tottenham) i Nemanja Vidić (Manchester United).

Za mladog igrača godine, uz Balea i Nasrija, kandidiraju: Seamus Coleman (Everton), Joe Hart (Manchester City), Javier Hernandez i Nani (Manchester United), te Jack Wilshere (Arsenal).

''Ispričavam se Nasriju, Vidiću, Parkeru, Baleu, Van der Vaartu, Adamu i Tevezu, ali  igrač za kojeg bih ja glasao nije među nominiranima. Najbolji igrač kojeg sam ja vidio ove sezone je Tottenhamov Luka Modrić. On je pokretačka sila ''spursa'', nogometaš koji igra još jednu odličnu sezonu u Premiershipu i Ligi prvaka. Maleni Hrvat može odlično dodati loptu, trčati s njom i povezati sve konce u momčadi. Činjenica da ga nema među nominiranima može se vjerojatno objasniti time da je izbor pao na dvojicu njegovih suigrača koji možda privlače više pažnje, Balea i Van der Vaarta. U PFA-u su vjerojatno smatrali da ne mogu uključiti čak trojicu igrača Tottenhama'', napisao je Dalglish u Daily Mailu, te nastavio.

''Šteta je za Modrića što su ''spursi'' teško izgubili od Real Madrida (4-0, op.a) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. No, čak i ako više nemaju šanse proći dalje, pravda bi bila zadovoljena ako bi se Modrić ukazao u svom najboljem izdanju u uzvratnoj utakmici na White Hart Laneu, te time dokazao kako mu je mjesto među najboljima''.

Pročitajte više