Dalić će voditi Hrvatsku na tri velika natjecanja

Foto: Hina

IZVRŠNI odbor HNS-a na današnjoj je sjednici donio nekoliko odluka od kojih su najvažnije one da će izbori za predsjednika HNS-a biti održani 22 prosinca ove godine, a Zlatko Dalić očekivano je dobio ugovor da reprezentaciju vodi do ljeta 2020.
 
To znači da će Dalić voditi reprezentaciju na trima velikim natjecanjima - SP-u u Rusiji, na sljedećem Euru ako se Hrvatska tamo plasira i u Ligi nacija, novom izumu UEFA-e koji kreće sljedeće jeseni.
 
Kako smo već jutros pisali, Zlatko Dalić danas nije dolazio u Zagreb, ali će se već sutra očitovati o ugovoru jer ne želi da taj ugovor bude u prvom planu. Zasad ne želi pričati o detaljima kao ni odnosima u Savezu. Nagađa se da će Dalićeva plaća biti oko pola milijuna eura godišnje.
 
Što se tiče Dražena Ladića kojeg je Dalić želio za pomoćnika u svom stožeru, ta je priča sad gurnuta u drugi plan i bit će zanimljivo čuti što će izbornik Hrvatske kazati na činjenicu da HNS uporno odbija donijeti odluku o imenovanju Ladića u stožer reprezentacije. 
 
Sve odluke koje je donio IO HNS-a na današnjoj sjednici:
 
1. Potvrđen je ugovor između HNS-a i izbornika Zlatka Dalića o nastavku suradnje do 31. srpnja 2020. godine.
 
2. Produljen je ugovor s izbornikom mlade reprezentacije Nenadom Gračanom do 30. lipnja 2019. godine.
 
3. Izvršni odbor dao je sadašnjem predsjedniku Davoru Šukeru jednoglasnu potporu za kandidaturu za novi predsjednički mandat.
 
4. Predsjednik Saveza izvijestio je Izvršni odbor kako je sazvao izbornu sjednicu Skupštine HNS-a koja će biti održana 22. prosinca 2017. godine u 12 sati u zagrebačkom Sheratonu.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Hrvatska nogometna reprezentacija, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Hrvatska nogometna reprezentacija. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 
 

Pročitajte više