Dalić: Dobili smo možda najtežeg protivnika

Foto: EPA

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić komentirao je ždrijeb Final Foura Lige nacija na kojem će Hrvatska igrati protiv Nizozemske. "Pa možda najteži mogući protivnik, domaćin, pun stadion, dobili su novog izbornika, sjajna reprezentacija. 

Međutim, bila bi teška svaka ekipa koju bismo dobili. Sve četiri reprezentacije su u top 10 na svijetu. Teška završnica, ali mi znamo što je naš cilj - ići u finale i izboriti se za to", rekao je Dalić u videu Hrvatskog nogometnog saveza objavljenom na Twitteru. 

Podsjetimo, Final Four Lige nacija održat će se od 14. do 18. lipnja u nizozemskim gradovima Rotterdamu i Enschedeu, na stadionima Feyenoorda i Twentea. U drugom će se polufinalu sastati Italija i Španjolska. Hrvatska će polufinale igrati 14. lipnja u Rotterdamu od 20:45, utakmica za treće mjesto je 18. lipnja u 15 sati, dok je finale isti dan u Rotterdamu od 20:45.

 

"Očekujem veliku podršku navijača"

"Nizozemci imaju sjajne igrače, sjajnu obranu, mlade i potentne igrače, ali očekujem zaista veliku podršku naših navijača u Rotterdamu, bit ćemo spremni i pripremiti se. Zaista velika utakmica i veliki izazov, ali očekujem podršku i pobjedu Hrvatske", dodao je Dalić.

Hrvatska se na Final Four plasirala osvojivši prvo mjesto u skupini u kojoj je bila s Danskom, Francuskom i Austrijom. Dalićeva momčad je porazom od Austrije otvorila natjecanje, no prema kraju je igrala sve bolje. Ligu nacija 2019. godine osvojila je reprezentacija Portugala, dok je 2021. godine Francuska u finalu pobijedila Španjolsku.

Hrvatska u ožujku kreće u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Prvu utakmicu igra 25. ožujka kod kuće protiv Walesa, a tri dana kasnije čeka je gostovanje kod Turske. U skupini su još Latvija i Armenija. Nakon tih utakmica u sljedećoj će reprezentativnoj pauzi uslijediti Liga nacija.

Pročitajte više