Hrvatska reprezentacija

Dalić: Dobili smo što smo htjeli - spektakl u Splitu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HRVATSKA je na Malti ostvarila jednu od rezultatski najvećih pobjeda u povijesti. Završilo je 7:1, a dva je pogotka zabio Lovro Majer, dok su po jedan postigli Ivan Perišić, Duje Ćaleta-Car, Mario Pašalić, Luka Modrić i Andrej Kramarić.

Ćaleta-Car prvi put zabio za reprezentaciju pa ponio i kapetansku traku

Prvi je pred kamere stao Duje Ćaleta-Car, koji je nakon izlaska Luke Modrića nosio kapetansku traku reprezentacije prvi put u karijeri.

"Biti kapetan je stvarno fenomenalan osjećaj. Zahvalio bih svima, i izborniku i suigračima, na ovoj časti. Zadovoljstvo mi je biti kapetan svoje države. Nadam se da sam ispunio očekivanja i da je ovo jedna od mnogih takvih utakmica", započeo je pa se osvrnuo i na svoj prvi gol za reprezentaciju:

"Zabio sam prvi gol za reprezentaciju pa je i zbog toga posebna utakmica za mene. Očekivali smo bolju utakmicu s njihove strane, no mi smo bili razigrani i koncentrirani. Zabili smo ključne golove na kraju prvog poluvremena. Pritiskali smo ih naprijed jer smo znali da su tu slabi, a u drugom poluvremenu smo samo odradili posao. Čeka nas Rusija, Poljud je rasprodan i veselimo se tome. Idemo se odmoriti i dobro pripremiti. Igramo doma i nadamo se da pred našom publikom možemo izboriti plasman u Katar."

Majer: Osjećam se bolje nego ikad

Sljedeći je bio Lovro Majer, koji je danas zabio svoje prve pogotke za reprezentaciju.

"Zadovoljni smo. Ispunili smo sve zadatke koje smo si postavili. Bili smo agresivni, iskoristili smo njihove greške i odigrali točno kako smo zamislili. Jako sam sretan, i u klubu sam ulovio ritam. Osjećam se jako dobro, usudio bih se reći i bolje nego ikad. Sretan sam što sam na terenu i igram 90 minuta te što mogu pomoći reprezentaciji. Sretan sam i zbog dva gola, naravno. U nedjelju nas čeka velika utakmica i mislim da smo spremni", rekao je pa dodao:

"Mislim da je naša najveća prednost što će biti pun stadion. Ako odigramo pravu utakmicu i opet budemo agresivni, očekujemo pozitivan ishod i vjerujem da ćemo se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo."

Dalić: Dobili smo što smo htjeli - spektakl u Splitu

"Najvažnija su tri boda. Moram dečkima čestitati na angažmanu kroz cijelu utakmicu i na pristupu koji je danas jako bio bitan. Rezultat je visok, takav je kakav je, ali najbitnija je pobjeda. Dobili smo ono što smo htjeli - spektakl u Splitu", započeo je Dalić pa se detaljnije osvrnuo na utakmicu:

"Danas smo se zaista trudili, bilo je puno angažmana i puno energije, suradnje i kombinatorike. Žao mi je tog autogola i što susret nismo završili čiste mreže. Sve u svemu, mogu biti zadovoljan i nadam se da ćemo to ponoviti i u Splitu, ali morat ćemo biti još bolji. Opet imamo sve u svojim rukama, dečki su potpuno fokusirani, njihovi pristup i energija me vesele i daju mi nadu da će biti dobro."

Dalićev pomoćnik Dražen Ladić danas je bio u Rusiji i gledao ju je u visokoj pobjedi nad Ciprom 6:0.

"Dražen Ladić je bio u Rusiji i vraća se sutra. Napravit ćemo analizu i pripremiti se najbolje što možemo. Bit će lijepo što je pun stadion, takvu atmosferu možete samo zamisliti. Bit će to predivno, a mi ćemo dati sve od sebe da osiguramo plasman u Katar. Bit će teško, Rusija je dobila zadnjih pet utakmica, ali igramo pred svojim navijačima i moja je vjera ogromna", rekao je i kratko se osvrnuo na sve veći broj mladih igrača u reprezentaciji:

"Vidjet ćemo što će biti u ova dva dana, ali ovi igrači su budućnost Hrvatske. Nosit će Hrvatsku idućih sedam-osam godina. Nama je ipak primaran Katar, a ono što je jako bitno je to da imamo vjeru, kvalitetu i fenomenalnu atmosferu. To će nam sigurno biti veliki vjetar u leđa."

Juranović: Kad imate Modrića uz sebe, sve je jednostavnije

Kratak je bio Josip Juranović, koji je prošlu reprezentativnu akciju propustio zbog ozljede, a u Celticu najčešće igra lijevog beka pa je sretan što je ponovo zaigrao na primarnoj poziciji.

"Sretni smo i jedva čekamo spektakl u Splitu. Mi ćemo ići po tri boda, svi to očekujemo. Dat ćemo sve od sebe i idemo razveseliti grad i državu. Evo, napokon sam igrao na desnom beku. Jedva sam to čekao. Opet je ekipa odigrala sjajan meč. Kad imate Luku Modrića uz sebe, sve je jednostavnije i sretni smo što je ovdje s nama."

Pročitajte više