NACIONALNI STADION

Dalić i Kustić za Index: Nije to nacionalni stadion, igrat ćemo svugdje

Foto: EPA

PRVI čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker najavio je da će se izgraditi novi nacionalni stadion. Poznata je i lokacija – Blato u Zagrebu.

Šuker je to izjavio nakon sastanka na kojem su prisustvovali predstavnici Grada, vlade i HNS-a.

"Miran sam, došlo je na moje. Za dvije do tri godine stadion bi trebao biti izgrađen. Do izbora ćemo dobiti novi stadion", rekao je Šuker.

Šuker potvrdio. Hrvatska će dobiti nacionalni stadion, poznata i lokacija

REAKCIJE Brbić: Ne treba nam nacionalni stadion. Ćiro: Sretan sam

Hajduk se protivi izgradnji nacionalnog stadiona

Novoizabrani izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić kazao nam je da je održan prvi sastanak o nacionalnom stadionu i da je Grad Zagreb predložio lokaciju Blato. Sljedeći tjedan je novi sastanak na kojem će se tek utvrđivati detalji.

"Velika Gorica se također nudi, to je stara priča, ali ne želimo ništa govoriti unaprijed", rekao je Kustić za Index, pa nastavio:

"Posebno ne želimo da se priča o nacionalnom stadionu. Hrvatska će igrati svugdje gdje postoje uvjeti za to. Što se financijske konstrukcije tiče, naravno da će HNS sudjelovati financijski, ali očekujemo pomoć Grada i vlade", kazao nam je Kustić.

Dalić: Nismo reprezentacija jednog grada

Također smo razgovarali s izbornikom Zlatkom Dalićem koji inzistira da ne koristimo pojam "nacionalni stadion".

"Želimo da hrvatska reprezentacija igra u cijeloj zemlji. Želimo stvoriti uvjete za to i zato vas molimo da ne promoviramo samo jedan grad. Hrvatska će ostati u Rijeci, Osijeku, Splitu i Varaždinu.

Mi smo reprezentacija Hrvatske. Nismo reprezentacija jednog grada i to sam više puta rekao. Za to ću se uvijek zalagati", kazao nam je Dalić.

 

Pročitajte više