HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić ima dvije moguće zamjene za Rakitića

Foto: EPA

NEDAVNO je objavljeno da će Ivan Rakitić propustiti utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koju Hrvatska 8. lipnja igra protiv Walesa, a odmah su krenule i spekulacije o tome da Raketa više nikad neće nastupiti za reprezentaciju.

Igrač je te spekulacije demantirao pa je sada jasno kako je pauzu uzeo samo zato da se odmori od napornog ritma utakmice u kojem igra posljednje dvije sezone u Barceloni i reprezentaciji. 

Rakitićeva pauza ipak će napraviti manje probleme Zlatku Daliću na kojem je sada zadatak da odabere igrača koji će uskočiti u sastav Hrvatske umjesto srebrnog reprezentativca. 

Samo je jedna dilema

U vezi bi trebali biti sigurni Luka Modrić i Marcelo Brozović, a preostalo mjesto koje se oslobodilo izostankom Rakitića trebali bi popuniti Mateo Kovačić ili Mario Pašalić. 

Kovačić na svojoj strani definitivno ima iskustvo, kako u dresu Vatrenih tako i na klupskoj sceni. Za Hrvatsku je odigrao 50 utakmica i sa samo 25 godina ima bogato međunarodno iskustvo, ali i dalje ostaje pod reprezentativnim upitnikom jer izgleda kao da nitko ne zna kojem bi točno mjestu trebao igrati da pruži svoje najbolje partije. 

Zato bi godinu mlađi Pašalić mogao biti nova opcija u prvoj postavi. Pašalić je ove sezone za Atalantu, koja je izborila povijesni plasman u Ligu prvaka, zabio osam golova i pokazao se kao jedan od najbitnijih igrača kluba kada je u pitanju ulazak iz drugog plana, kao zamjena koja bi trebala napraviti razliku. A to je upravo ono što Hrvatskoj treba pa ostaje vidjeti hoće li se Dalić odlučiti za Kovačićevo iskustvo ili će vjerovati Pašaliću.

Pročitajte više