Dalić: Moglo je i gore

Foto:  Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija će u skupini Svjetskog prvenstva u Rusiji igrati protiv Argentine, Islanda i Nigerije. 

Prvu utakmicu Hrvatska igra 16. lipnja u Kalinjingradu s Nigerijom. Pet dana kasnije igra u Nižnjem Novgorodu protiv Argentine, a protiv Islanda 26. lipnja u Rostovu.

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić je nakon ždrijeba rekao: 

"Moglo je biti bolje, a može biti i gore. Mislim da možemo ostvariti svoj cilj i proći grupu, ali bit će jako teško. Nadam se da ćemo dobro otvoriti prvenstvo. Moramo biti jako oprezni, imat ćemo dovoljno vremena za proučiti ekipu. Nama je bitno osvojiti 4-5 bodova da prođemo skupinu, nije bitno protiv koga. Želio sam izbjeći tih par najjačih ekipa, ali eto, dobili smo Messija. Naravno da su oni favoriti, ali nećemo se predati."

O Islandu?

"Njih znamo jako dobro, dobili smo ih u Zagrebu i izgubili na Islandu. Razgovarao sam s njihovim izbornikom koji mi je rekao: Samo ne vas!", kaže Dalić kroz smijeh.

"Dobra su momčad, agresivna, jaki su u skok igri. Grupa nije loša, ali nije ni najbolja. To su 32 najjače reprezentacije na svijetu, nema lakih protivnika."

Hrvatsku čekaju i duga putovanja na utakmice u skupini.

"Sad ćemo o tome razmišljati, prva utakmica je 16. lipnja, imamo vremena izabrati kamp koji je najbliži tim destinacijama. Najvažnije je dobro se pripremiti u svakom smislu".

Kamp?

"Imamo neke kampove koje smo rezervirali, sad ćemo iskoristiti vrijeme da to proučimo. Vrijeme curi, već danas moramo o tome razmišljati". 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Hrvatska reprezentacija

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

 

 

 

Pročitajte više