hrvatska reprezentacija

Dalić je jedan od najmanje plaćenih izbornika na SP-u

Foto: Matija Habljak/PIXSELL


FINANCE FOOTBALL, specijalizirani sajt o financijskim i ekonomskim aspektima nogometa, objavio je tablicu godišnjih plaća izbornika 32 reprezentacije koje igraju na SP-u krajem godine.

Flick, Southgate i Deschamps na postolju

Uz napomenu kako zarade nekih izbornika navedene na popisu nisu službeno potvrđene, Finance Football ističe: "Svi podaci koje navodimo rezultat su intenzivnog i iscrpnog istraživanja." Prema njemu je najbolje plaćeni od izbornika koji će se u Kataru boriti za svjetski naslov njemački vođa Hans-Dieter Flick, koji godišnje prima 6.5 milijuna eura.

Kako je proslavljeni Luis Enrique tek na 13. mjestu?

Prvi do njega je Gareth Southgate s 5.8 milijuna eura godišnje kao izbornik Engleske. Najnižu poziciju na postolju drži Didier Deschamps. Osvajač svjetskog naslova od prije četiri godine titulu brani s 3.8 milijuna eura godišnje u Francuskoj. Zanimljivo, proslavljeni Luis Enrique, izbornik Španjolske, s 1.15 milijuna eura godišnje je tek na 13. mjestu.

On je iza Murata Yakina (Švicarska), Paula Benta (Južna Koreja), Grahama Arnolda (Australija), Gregga Berhaltera (SAD) i Roberta Martineza (Belgija) te plaćen jednako kao Kasper Hjulmand (Danska). Razlog njegovog niskog plasmana je što je nedavno pristao na smanjenje plaće od 25 posto, što mu je godišnja primanja smanjilo za 350 tisuća eura. 

Napominjemo da je Enrique na tablici Finance Footballa na 16. mjestu, ali zato što FF više izbornika s istim godišnjim plaćama raspoređuje na različita mjesta u tablici (jednog za drugim) umjesto da ih stavlja sve na jedno, isto mjesto da ga dijele. 

Vaha prvi ispod crte koja dijeli milijunaše od ostalih

Hajime Moriyasu, izbornik Japana, s milijun i 50 tisuća eura godišnje zatvara klub izbornika-milijunaša. Prvi ispod crte je Vahid Halilhodžić na 19. mjestu, koji prema ovom izvoru u Maroku godišnje zarađuje 920 tisuća eura. Dragan Stojković je na 22. mjestu. Izbornik Srbije prima 650 tisuća eura godišnje, jednako kao i njegov hrvatski imenjak Skočić vodeći Iran.

Dalić jedan od najgore plaćenih. Ispred njega su Piksi i drugi Hrvat

Zlatko Dalić, osvajač svjetskog srebra prije četiri godine, iza je spomenutih. Izbornik Hrvatske je s 550 tisuća eura godišnje plaće u donjem domu. Lošije od njega od izbornika na SP-u plaćeno je njih samo osam.

Pročitajte više