Dalić je rekao Modriću: "Ti vodiš ovu momčad i opet ćeš pucati!"

Foto: Hina

"REKAO sam mu da sada ne smije potonuti, tko će ako neće on... Luka vodi ovu momčad. Trebalo je hrabrosti, ovo je bilo teško gledati, a kamoli igrati."

Tko zna što je Zlatku Daliću zaista prolazilo kroz glavu u 116. minuti, nakon što je Luka Modrić u produžetku protiv Danske promašio jedanaesterac.

"Bio sam siguran da ću ga zabiti. Cijelo jutro gledao sam kako Schmeichel brani penale i onda ga onako opalim. Nikada više neću gledati snimke", rekao je Modrić. 

Njemu su kroz glavu sigurno prolaze slike iz Beča, penali s Turskom i sve velike utakmice koje je njegova generacija izgubila. A čekali su ih novi jedanaesterci, nova drama.

"Pucat ću još jednom", rekao je Luka nakon razgovora s Dalićem

"I opet nije pucao dobro, ali ovaj je ušao. Treba hrabrosti za to, to čini razliku između prosječnog i vrhunskog igrača. I da, Luka će ih opet pucati ako bude trebalo", poručio je Dalić nakon prospavane noći.

Nakon što je Luka u raspucavanju provukao loptu iza Schmeichela, iz drugog pokušaja, prodisala je cijela momčad.

"To je bio podstrek, zato je bilo važno da Luka uzme loptu. Uh, kakav stres, čovjek se opet naježi. Poslije je sve to bila lutrija. Hvala, Suba", rekao je Dalić.

"Najvažnije je da sam pogodio ovaj drugi. Trebalo je imati... znate već što..."

Modrić je kasnije priznao da je znao da će ga zabiti. 

Dalić nije otkrio o čemu je zaista razmišljao dok je Hrvatska bila na rubu. Samo se bacio Modriću u zagrljaj i zaplakao.

Pročitajte više