HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić: Jednog novog igrača bih volio vidjeti u reprezentaciji

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je pričao o jučerašnjem porazu od Francuske u Ligi nacija kao i o planovima za budućnost reprezentacije.

Komentar susreta na Maksimiru?

Ja sam zadovoljan i veliki optimist. Jedna nova Hrvatska se pokazala kao dobra reprezentacija i očekujem je i dalje takvu. Bili smo blizu i bili smo ti koji smo imali posjed i kvalitetu, osim prvih 15 minuta. Osim tih prvih 15 minuta sve je bilo na našoj strani. Žao mi je da nije ostalo 1:1, imali smo inicijativu, taman kada smo trebali dati taj drugi gol, onda smo ga primili, rekao je Dalić.

Kada je upitan o obrani Hrvatske kod drugog gola Francuske spomenuo je kako je Hrvatska isti gol zabila Švedskoj, ali tada je to bilo predstavljeno kao pogreška obrane Šveđana.

Mi smo dali takav gol Šveđanima, a tada je to bila njihova pogreška, kada zabije Francuska na isti način, onda se to predstavlja kao genijalnost.

Novi igrači u reprezentaciji? Dalić je izdvojio jedno ime.

Volio bih vidjeti Pongračića iz Wolfsburga, sigurno bi bio pojačanje za Hrvatsku, no treba nam zdrav.

Kako je vidio partiju Luke Modrića? Hrvatski kapetan ima 35 godina, ali sinoć je opet bio najbolji na terenu.

Prava stvar je bila što nije bio u reprezentaciji u rujnu, čovjek se spremio i sada i Real i reprezentacija imaju pravog igrača. Ne može drugačije s njim, ima 35 godina, ali on želi svaku utakmicu igrati.

Kovačić? Odigrao je onako kako se od njega očekuje u reprezentaciji.

On je jučer odigrao možda i najbolju utakmicu otkako sam ja izbornik. Volio bih da ovako nastavi, dok nema Rakitića bi trebao biti nositelj igre, pokazao je da može. Moje povjerenje ima i imat će.

Nakon dugo vremena navijači na utakmici Hrvatske?

Nama svaki navijač znači, bilo ih je sedam tisuća, no kao da je bio pun stadion. Hvala im na tome.

Planovi za budućnost?

U studenom moramo imati jasnu sliku o ekipi, da vidimo gdje smo i što smo. Kreću onda ozbiljne stvari i kvalifikacije za SP, gdje mi želimo biti. Želimo ostati u elitnoj skupini Lige nacija, idemo pobijediti Švedsku i Portugal, ne možemo čekati da će Švedska sve izgubiti. Sada smo već puno bolji, a bit ćemo još bolji u studenom. Optimist sam, treba nam vremena stvoriti novu Hrvatsku, no pokazali smo da smo ozbiljni i da se možemo nositi sa svakim. Stvorit ćemo opet pravu hrvatsku reprezentaciju.

 

Pročitajte više