MAĐARSKA - HRVATSKA

Dalić: Kratka nam je memorija, tako vam je to kod nas

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

VICEPRVACI svijeta sutra od 18 sati igraju protiv Mađarske u Budimpešti u kvalifikacijama za Euro. Stadion je odavno rasprodan, a Hrvatska u utakmicu ulazi s pobjedom, dok je Mađarska poražena od Slovačke 2:0.

Zlatko Dalić i Ivan Rakitić pojavili su se pred novinarima kako bi najavili sutrašnji dvoboj. Nakon presice reprezentativci će odraditi trening.

Dalić je najavio promjene u sastavu.

"Ono što je bitno i što znamo je da očekujemo agresivnu utakmicu i atraktivnog protivnika, došli smo po pobjedu, imat ćemo promjenu u sastavu, Lovren, Brozović i Rebić će biti unutra. Nećemo mijenjati način igre, znamo što nas čeka i znamo na to odgovoriti."

Hrvatski izbornik ističe da bi poraz Mađarske protiv Hrvatske za njih mogao biti kraj nadanja o Euru.

"Poraz protiv Slovačke im nije dobro legao na početku kvalifikacija. Utakmica protiv nas im je biti ili ne biti. Ne smije nas opustiti taj njihov poraz, ako budu bez bodova u dvije utakmice, to je vjerojatno oproštaj od Eura. Mi kao drugi na svijetu smo favoriti, no grupa je puna zamki. Reprezentacije Wales, Slovačka i Mađarska bile su na Euru 2016., zato nema kalkulacija, ne smijemo nikoga podcijeniti."

Kramarić je rekao da ima problema s koljenima, no spreman je.

"Kramarić je spreman, svi imaju svojih problema nakon utakmica, ali ovakve se utakmice ne propuštaju."

Mađarski novinar pitao je Dalića je li sada veći pritisak nego prije kad nisu bili drugi na svijetu.

"Pa kod nas je uvijek pritisak, jedan poraz baca u depresiju, nacija je uvijek nezadovoljna, kratka nam je memorija. Iako nas je četiri milijuna, mi moramo biti najbolji na svijetu u svemu, tako vam je to kod nas", rekao je Dalić.

Rakitić se nada pobjedi.

 "Želimo odigrati što bolje možemo. Očekujemo da ćemo uvijek napadati, znamo da smo organizirani. Sutra ćemo dati sve od sebe, bit će jako teško, bit će lijepo igrati i očekuje nas dobra atmosfera. Želimo što više napadati prema naprijed. Izbornik Dalić nas priprema na sve detalje i to želimo prenijeti sutra na teren."

Novinarka je pitala Rakitića daje li ulazak Brozovića još veću sigurnost jer ako on izgubi loptu, iza njega je Brozović da je pokupi, a veznjaka Barcelone je oduševilo pitanje.

"Analizirali ste kao da pričam s izbornikom. Svaka čast. Bitno je da smo svi zajedno dobro postavljeni, imamo veliki cilj, a to je Euro, imamo veliku priliku. Izbornik će nas dobro postaviti, a mi ćemo pokušati što bolje odigrati utakmicu."

Rakitić se osvrnuo i na Mourinha koji ga je pohvalio i rekao da je najpodcjenjeniji igrač svijeta.

>Mourinho nikad nije govorio o jednom igraču kao što je o Rakitiću

"Što reći nego zahvaliti mu se. Čuti to od možda najvećeg stručnjaka na svijetu, ne znam bi li moj otac bolje rekao za mene. Jako sam mu zahvalan na riječima, morat ću možda malo bolje poraditi na Instagramu, sjest ću pa vidjeti što se tu može. Na kraju krajeva najbitniji su moji sugrači jer kada su oni dobro onda je bolje i meni.", završio je Rakitić.

Pročitajte više