Dalić ljutito u dvije rečenice objasnio što se dogodilo s potjeranim Kalinićem

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NIKOLA KALINIĆ izbačen je iz hrvatske reprezentacije te je napustio Svjetsko prvenstvo u Rusiji, potvrdio je Zlatko Dalić.

> Nikola Kalinić napušta reprezentaciju

> Ima li Hrvatska pravo dovesti zamjenu za Kalinića ili ostaje jedina s igračem manje u Rusiji?

> Dalić je Ćirina škola: Slavni trener gradio je autoritet tjeranjem nebitnih igrača

Izbornik Dalić takvu je odluku donio nakon što je Kalinić odbio ući u igru na utakmici Hrvatske i Nigerije žaleći se na ozljedu leđa. Nagađa se kako je Kalinić odbio Dalića jer je zapravo nezadovoljan statusom rezerve. Odbio ga je i ranije u prijateljskoj utakmici protiv Brazila.

"Na utakmici s Nigerijom se zagrijavao, trebao je ući, ali je rekao da nije spreman. Nije bio spreman niti protiv Brazila, nije bio ni jučer na treningu spreman, a ja trebam zdrave i spremne igrače", rekao je ljutito Dalić i odbio dati opširniji komentar te se priključio treningu reprezentacije.

Presica hrvatskog nogometnog saveza:

Pred novinarima su bili Milan Badelj i Šime Vrsaljko:

"Messi je jedan od dva najbolja nogometaša svijeta i mislim da će izbornik dobro pripremiti taktiku za njega i cijelu momčad Argentine. Nadam se da ćemo biti spremni za tu utakmicu. Timski ga možemo dovesti u minimalne situacije da ugrozi naš gol", rekao je Vrsaljko i dodao da situacija s Kalinićem nije narušila atmosferu.

"Gledamo sve utakmice, Argentinu posebnu. Očekujem sličnu Argentinu protiv nas kao što je bila protiv Islanda. Kratka dodavanja i traženje Messija", smatra Badelj i poručuje:

"Znam sve o Messiju, gledao sam ga milijun puta. Ako zaigram, dat ću sve od sebe da ga zaustavim."

Priprema za Argentinu?

"Naravno da nije ista kao što je bila za Nigeriju. Pritiska uvijek ima, to je najnormalnije. Velike ekipe te pritiske prežive kroz utakmice i pobjede. Sigurno je da ćemo biti ofenzivniji i kreativniji od Islanda. Znamo svi kako igramo velike utakmice..."

Hoće li igra protiv Nigerije biti dovoljna za Argentinu?

"Svaka utakmica je posebna. Nigerijci su nam bili prvi suparnik, to je nosilo teret. Odigrali smo točno koliko nam je trebalo. Ovo će biti drugačija utakmica i mislim da ćemo odigrati bolje", smatra Vrsaljko.

Koliko je bitno staviti momčad ispred pojedinca? 

"Fundamentalno. Treba zatomiti svoj ego, posebno u reprezentaciji. Svi trebaju staviti ego u službu momčadi."

Predstavljanje reprezentacija: Argentina Predstavljanje reprezentacija: Hrvatska

Pročitajte više