hrvatska reprezentacija

Dalić: Mi smo fajteri, borci i pobjednici. Ovim dečkima vjerujem do neba

Foto: PGoran Stanzl/PIXSELL ixsell

HRVATSKA reprezentacija sutra od 15 sati na Poljudu protiv Rusije igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Momčad Zlatka Dalića je s pobjedom sigurni putnik u Katar dok bi je bilo koji drugi rezultat odveo u nikad teže dodatne kvalifikacije. Hrvatska je u četvrtak pregazila Maltu u gostima 7:1 i puna optimizma dočekuje Ruse.

"Mi nismo reprezentacija koja se brani i koja tako igra nogomet. Mi smo fajteri, borci, pobjednici i to ćemo pokazati sutra. Ponijet će nas atmosfera, ali pokazali smo da znamo biti pametni u tim situacijama i da to možemo prevladati. Ja sam pun samopouzdanja i vjere u ovu reprezentaciju. Vjerujem dečkima do neba da ćemo skupa ovdje nakon utakmice komentirati našu pobjedu", rekao je Zlatko Dalić na presici uoči utakmice.

Dalić kaže da neće puno mijenjati

Hrvatska je na Malti odigrala jako dobru utakmicu, a posebno se nametnuo Lovro Majer, koji je zabio dva gola i sudjelovao u praktički svakoj akciji. Odlično je odigrao i Andrej Kramarić s dvije asistencije.

"Nećemo puno mijenjati puno, sigurno. Možda neke sitne detalje u postavi, ali tko god izađe, ja mu vjerujem. Svi igrači su na dobrom nivou. Koga god stavim, neću pogriješiti. Nemamo nikakvih problema s ozljedama, svi su zdravi. Vlašić je u puno boljem stanju nego što je bio na zadnjoj reprezentativnoj akciji i on je naš adut sutra", dodao je Dalić.

Rusija je odlično odigrala ovu kvalifikacijsku skupinu i na Poljud dolazi s dva boda prednosti ispred Hrvatske.

"Oni neće igrati na nulu, jer kad tako igraš, onda izgubiš utakmicu. Oni preferiraju napadački nogomet i tako ih očekujem. No oni će biti dobri koliko im mi budemo dali, sve ovisi o nama. Ona utakmica na Svjetskom prvenstvu i ova nemaju veze. Ovo je nešto novo. Karpin je bio napadač, ofenzivac i tako je orijentirana i njegova Rusija. Došli su im neki novi, mlađi igrači i to im daje dodatan polet. Ono u Moskvi je bilo više igranje na nulu i s naše i s njihove strane, a sutra je druga priča. To je za nas i za njih finale", rekao je Dalić i dodao:

"Jesmo samouvjereni, ali pokazujemo i veliki respekt prema Rusiji. Njihovi rezultati govore o njihovoj kvaliteti i Karpin radi dobar posao. No mi se ne bojimo nikoga, vjerujemo u sebe i pred punim Poljudom moramo tako igrati. Samo moramo biti strpljivi. Ako treba i do sudačke nadoknade."

Pročitajte više