Dalić: Mislim da nije posao novinara objaviti tko će igrati, a tko neće

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA u ponedjeljak od 16 sati igra protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva. U toj utakmici neće biti Borne Sose, standardnog lijevog beka Dalićeve reprezentacije. Sosu je načela viroza i ne osjeća se dobro uoči važne utakmice Hrvatske na Mundijalu.

Izbornik Zlatko Dalić dao je komentar za HRT na tu temu: "Sosa je malo umoran, malo je bolestan. Vidjet ćemo, ako nije sto posto spreman, reagirat ćemo i tražiti zamjenu za njega. Odigrao je tri utakmice u kontinuitetu, ne osjeća se najbolje, vidjet ćemo."

Dalić o portalima: To što rade nije u redu

Dalića je malo naljutilo što se "portali natječu tko će prvi objaviti sastav Hrvatske": "Mislim da to nije lijepo i nije u redu, mi nikad ne možemo doznati sastav ekipe do sat i pol prije utakmice, a mi se natječemo u Hrvatskoj tko će prije objaviti tko igra, a tko ne igra... Okrećemo stotine brojeva telefona da bismo saznali nešto... Ja to ne podržavam."

"Mislim da nije posao novinara da javite tko igra, a tko ne igra, vaš posao je da komentirate kako treniramo, kako igramo, a ne da se natječete tko će prvi objaviti sastav Hrvatske i da ga protivnik sazna dva dana prije, ali ja to ne mogu promijeniti. Neka rade što misle da je najbolje, to je vaš posao, ja tu ne mogu ništa, samo kažem da ja saznam sastav protivnika sat i pol prije utakmice."

Pročitajte više