REPREZENTACIJA U SPLITU

Dalić na sastanku s igračima: "Raketa nije bilo tko. Dilema je samo jedna"

Ivo Cagalj/PIXSELL, Index (D.R.)

UŽIVANJE igrača na terasi pod suncem s pogledom na otok Brač prekinuo je poziv Zlatka Dalića. 

Izbornik ih je pozvao na ključni sastanak prije utakmice s Mađarima i večerašnjeg treninga na Poljudu, kada će konačno odlučiti o udarnom sastavu.

"Ne, nisam još odlučio. Dilema je jedna, a vi znate i koja", rekao nam je izbornik nakon sastanka s igračima.

Ne radi se o Ivanu Rakitiću kojeg Dalić drugi put vraća u život kroz reprezentaciju. Nakon emotivne press-konferencije na kojoj je Rakitić skoro zaplakao pred novinarima Dalić ga je čekao i odvukao sa strane.

Dugo su razgovarali jedan na jedan u predvorju hotela. Izbornik nije mario hoće li ih tko vidjeti. Znao je sve što će Rakitić reći na presici nakon povratka u reprezentaciju i način na koji će novinarima i navijačima objasniti zašto ga nije bilo.

Dalić mu je dao riječ da će ga čekati. Ne zbog starih zasluga, već jer ga još uvijek treba u ekipi. Prije točno dvije godine, na današnji dan, Dalić je odradio prvu utakmicu na klupi Hrvatske.

Rakitić je bio jedan od igrača koji se te noći preporodio. Bio je na rubu odustajanja jer se nije vidio u ulozi koju mu je na terenu namijenio bivši izbornik Ante Čačić. Dalić je Modrića gurnuo bliže golu, a Rakitića vratio iza, na poziciju s koje će odraditi najveće utakmice u svojoj karijeri. Već u Kijevu asistirao je za drugi gol, a na SP-u u Rusiji bio je ključni igrač Hrvatske. 

"Ivan je spreman, sto posto je unutra, bez obzira na privatne probleme i teško razdoblje u klubu. Trebam spremne i posvećene igrače. Usred smo smjene generacije. Pitate me Rakitić ili Vlašić, to nije dilema. Tu se ne može pogriješiti. Ivan nije bilo tko, no vidjet ćemo kako ćemo se posložiti", dodao je Dalić i potvrdio nam da igrače još nije obavijestio tko će započeti utakmicu od prve minute.

Dilema je, dakle, desno krilo. Rebić se nakon pobjede u Slovačkoj ponašao čudno, odbio je razgovarati s novinarima, vidjelo se da nije zadovoljan. Izbornik tada nije želio komentirati temu koja je mnoge zanimala.

"Da, sada sam razgovarao s Antom Rebićem. Maksimalno se posvetim svakom igraču, kada je to potrebno. Sigurno je da se od Rebića očekuje više u klubu, imao je turbulentno ljeto. Vjerujem u njega", kaže izbornik, koji uz Rebića na desnoj strani ima dvije opcije, Josipa Brekala ili Nikolu Vlašića. 

Oni će nositi reprezentaciju Hrvatske u godinama koje dolaze i već su se dokazali kao igrači preokreta, s liderskim karakteristikama. Brekalo je bez ustezanja danas kazao da očekuje veću minutažu u reprezentaciji te da će na Poljudu zgrabiti svoju šansu i zabiti gol. 

Izbornik još nije odlučio. 

"Viziju imam. Znam da neću napraviti pogrešku koju sam napravio u Azerbajdžanu. Nakon pola sata smo energetski pali, ali moja je odluka bila da sastav iz Slovačke, nakon jedne od najboljih pobjeda, starta i u utakmici s Azerom. Pogriješio sam i to ne krijem. U naredne dvije utakmice protiv Mađarske i Walesa sigurno ću koristiti 14-15 igrača", rekao je Dalić za Index. 

"Ovu utakmicu dugo ćemo pamtiti. Za mene je lako, znam što mi slijedi kad izgubim"

Hrvatsku čeka jedna od ključnih utakmica u borbi za Euro, ali izbornik je opušten. Uživa u Splitu i jedva čeka izaći na krcati Poljud. Nikakve dileme ne mogu mu skinuti s osmjeh s lica. 

"To smo dugo čekali i red je da ovdje u Splitu napravimo korak prema Euru. Rekao sam da se reprezentacija vraća u svoj Split i taj moment dugo ćemo pamtiti. Što se mene tiče, znam što mi se piše ako izgubim dvije utakmice. Nisam opterećen, svemu jednom dođe kraj. Moj cilj je pomladiti Hrvatsku i odvesti je na Euro", zaključio je izbornik. 

OČEKIVANI SASTAV HRVATSKE: Livaković - Jedvaj, Vida, Lovren, Barišić - Brozović, Rakitić - Perišić, Modrić, Rebić (Brekalo, Vlašić)  - Petković 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Pročitajte više