Dalić: Ne bih volio da moja momčad pleše kao Brazilci

Foto: EPA

BRAZILSKA REPREZENTACIJA na Svjetskom prvenstvu je, osim sjajnim igrama, na sebe pažnju privukla i proslavama svojih golova. Brazilski nogometaši unaprijed uvježbavaju koreografije za ples, koji izvode nakon pogodaka. U njima ponekad sudjeluje i izbornik Tite. Neki novinari i stručnjaci smatraju da je takva proslava pogotka uvredljiva za protivnike. Komentirao je to i hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

"Imaju svoj način veselja i zabave, tu pokazuju momčad, zajedništvo, narav i karakter i to je njihovo pravo. Je li to respekt prema protivniku ili ne, nebitno je. Ne bih volio da moja momčad tako slavi. Ali to je karakter, nacija, takvi su kakvi jesu i to je lijepo", rekao je Dalić na konferenciji za medije.

Imaju spremnu koreografiju za Hrvatsku

"Tko ne voli naš ples imat će problem jer ćemo mi i dalje plesati i nije nas briga", izjavio je napadač Brazila Raphinha, prenosi ESPN. Imaju širok repertoar plesova, za koje koreografiju uvježbavaju na treninzima. Pjesme i plesove vide na društvenim mrežama. Da bi pokreti bili uvježbani, brinu se Neymar, Vinicius, Raphinha i Lucas Paqueta.

"U osmini finala smo kod prvog gola Južnoj Koreji zaplesali Pagodao do Birimbola, glazbu Os Quebradeiras uz produkciju Machadeza, koja je u ovom trenutku najslušaniji TikTok sadržaj, a protiv Hrvatske ide Warm up Senta Senta Suave, pjesma pjevača Buarquea, prijatelja Viniciusa Juniora, koju je izbacio u suradnji s Kevinom O Chrisom", otkrio je Paqueta.

Brazil je favorit Svjetskog prvenstva od početka natjecanja. Od četiri dosad odigrane utakmice, pobijedio je u tri. Izgubio je samo u posljednjem kolu grupne faze, u kojem je protiv Kameruna igrala druga momčad. Hrvatska i Brazil igraju u četvrtfinalu u petak od 16 sati.

Pročitajte više