Zlatko Dalić: Neću ugovor, samo želim ja biti gazda

Foto:Miranda Cikotic/PIXSELL

HRVATSKI nogometni savez je drugi put u tjedan dana potvrdio Zlatka Dalića za novog izbornika, a napravit će to vjerojatno još barem jednom ove godine, ukoliko s Hrvatskom izbori nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Davor Šuker je nakon sjednice Izvršnog odbora objavio da Dalić ostaje izbornik Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za SP te da će taj posao raditi bez ugovora i nagrade. O mogućem nastavku suradnje razgovarat će nakon te dvije utakmice.

"Hvala na povjerenju koje mi je ukazano, idemo korak po korak pa što bude", rekao je Dalić za Dnevnik Nove Tv par sati nakon što mu je HNS produljio mandat. Podsjetimo, kada je Ante Čačić smijenjen, Dalić je momčad preuzeo na "Franji Tuđmanu", prije leta za Kijev i u Ukrajini pobijedio 0:2. Bio je trener za jednu utakmicu, a HNS je tek nakon pobjede najavio pregovore o nastavku suradnje.

"Mene ugovor ne zanima, nisam ga ni tražio, niti ga hoću. Hoću plasman u Rusiju. To je moj cilj. Htio sam poslati poruku, da vjerujem u svoje igrače, u navijače koji će biti naš 12. igrač. Ako prođemo kvalifikacije, onda se mi dogovorimo u dvije minute. Nikad neću postavljati nikakve uvjete hrvatskoj reprezentaciji. Želim samo biti samostalan, da odlučujem sam, da sam ja gazda. Ako ne prođemo, onda neka odlučuju o meni i mom ugovoru".

"Moj autoritet je znanje".

Na pitanje o vezama sa Zdravkom Mamićem, Dalić je rekao: "Nakon utakmice u Ukrajini sam rekao sve o toj temi. Neću o tome, to nije moj posao. Ne želim se time baviti".

"Sve što činim je da se hrvatska publika vrati na teren, treba nam zajedništvo da bismo ostvarili svoj cilj, a to je plasman u Rusiju. Ova generacija to zaslužuje. Pred nama je još mali korak, a ja vjerujem u ove igrače i svoj rad. Bio bi podbačaj da ne odemo na Svjetsko prvenstvo jer imamo sjajnu generaciju", zaključio je Dalić.
 

 

Pročitajte više