Dalić: Nema govora o mom odlasku iz Varteksa

VARAŽDINSKI Varteks jučer je pretrpio još jedan poraz, ovog puta od Cibalije, u utakmici u kojoj je možda i bio bolja momčad, ali na kraju je bitan samo rezultat.

A rezultati Varteksa su u posljednje vrijeme sve samo ne dobri, tako da su nakon još jednog poraza Krojača počele kružiti glasine kako varaždinskom klubu slijedi promjena trenera.

"Neće biti promjene trenera bar do utakmice protiv Kamen Ingrada. Jutros sam bio s predsjednikom Kezeljem i od njega dobio tu informaciju. Ukoliko u subotu protiv Kamena ne izvučemo povoljan rezultat predsjednik će možda razmisliti o nekim potezima, ali moguće je da će Dalić i nakon toga ostati na klupi jer mu je predsjednik jako sklon", obavijestio nas je Varteksov glasnogovornik Aleksandar Grabarić.

Predsjednik kluba Tomislav Kezelj, na upit o mogućoj smjeni trenera samo je kratko i jasno odvratio kako "o tome nema pojma" i nije htio ništa detaljnije komentirati.

Na sličan način razmišlja i trener Varteksa Zlatko Dalić. "Nema govora o mom odlasku iz Varteksa, ja ne namjeravam dati ostavku", rekao je Dalić u razgovoru za Index.

"Varteks je ove sezone imao tri cilja i sve smo ih ostvarili. Prvi je bilo stabilizirati financijsku konstrukciju kluba, što smo postigli prodajom trojice igrača koje sam ja stvorio i na kojima smo zaradili 10 milijuna kuna. Drugi je cilj bio ostati u ligi, a treći stvoriti momčad za iduću sezonu", rekao nam je Dalić.

Stvaranje momčadi ipak povlači za sobom mnoge probleme, potrebno je uigrati mlađe igrače, u čemu Dalić vidi glavni razlog niza poraza koji prati Krojače.

"Protiv Cibalije igrali smo vrlo dobro, bila je to naša najbolja utakmica tijekom proljeća. Igrali smo onako kako ja želim da Varteks igra, brzo, agresivno, s dobrim protokom lopte, ali nažalost opet nismo uspjeli dati gol. Plaćamo danak greškama i neiskustvu, ali moramo na to biti spremni. Ako želimo da ti igrači jednom budu ključan dio ove momčadi moramo im dati priliku da sazriju. Stvaramo momčad za iduću sezonu", kaže Dalić.

P.V.
Foto: NK Varteks

Pročitajte više