Dalić o izjavi kanadskog izbornika: Mi govorimo na terenu

Foto: Pixell/Goran Stanzl

HRVATSKA je na otvaranju Mundijala u Kataru odigrala blijedih 0:0 s Marokom. Momčad Zlatka Dalića odigrala je napadački sterilnu utakmicu s jedinim ciljem da ne primi gol. S tim se složio i izbornik Zlatko Dalić, koji je dan nakon utakmice za HRT rekao kako je nedostajalo hrabrosti u napadu.

''Nedostajalo nam je više odlučnosti i hrabrosti prema naprijed. Tu smo zakazali, ali imali smo i opasnog protivnika koji nas je tjerao na oprez. Možda je zbog toga nedostajalo odlučnosti'', rekao je Dalić pa je dodao:

''Razgovarali smo, danas je opet sastanak, nema pesimizma i negative. Sve je to tu, prva utakmica bod, nemamo razloga za bilo kakvu negativu.''

Hrvatska u nedjelju od 17 sati igra s Kanadom. Kanađani su u prvom kolu nadigrali Belgiju, ali su nesretno izgubili 1:0. 

Dalić priznao da je Kanada bila bolja od Belgije 

''Gledali smo utakmicu, po tijeku igre i šansama, Kanada je trebala dobiti utakmicu, bili su bolji od Belgije, ali to je nogomet. Potentna su i moćna momčad, treba se za njih spremiti'', rekao je Dalić i odgovorio je na pitanje o potencijalnim promjenama u momčadi.

''Vidjet ćemo što i kako. Napravit ćemo analizu, lagano ćemo se pripremiti i idemo odigrati dobru utakmicu. Nisam nezadovoljan s Marokom, defenziva je bila jako dobra, ali prema naprijed moramo biti hrabriji i odlučniji.''

Poručio kanadskom izborniku da Hrvatska priča na terenu

Odgovorio je Dalić i na riječi kanadskog izbornika Johna Herdmana koji je jučer rekao da će Kanada sjebati Hrvatsku. "Rekao sam igračima kako pripadamo ovdje i kako ćemo iduće sj*bati Hrvatsku. Jednostavno je", poručio je Herdman.

"Vidio sam izjavu, svatko od nas ima svoj način komunikacije. Gospodin se tako izrazio. Koliko je to lijepo i fino ne znam. To je njegovo pravo, nećemo se na to osvrtati. Moramo na terenu pokazati da smo bolja momčad, moramo na terenu govoriti", rekao je Dalić.

Pročitajte više