Liga nacija

Dalić o Petkoviću: Ne može igrač biti na 20% i igrati u reprezentaciji

Foto: EPA

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić suočio se s velikim kritikama na vlastiti račun nakon poraza od Portugala (4:1) i Francuske (4:2) u Ligi nacija.

Iako je Hrvatska igrala protiv aktualnih europskih i svjetskih prvaka, očekivanja su bila velika i nakon utakmica su počele kružiti priče o Dalićevoj smjeni, a sam izbornik to je komentirao u razgovoru za RTL televiziju.

“Što bi sad trebalo biti? Da nakon svjetskog srebra i kvalifikacija za Europsko prvenstvo ja potonem? Na nema šanse. Možda netko to jedva čeka, ali to je njegovo pravo i mene to ne zanima. Ja znam svoj put i svoju ideju i od toga neću odustati. Sam ću napustiti reprezentaciju kad vidim da više ne mogu raditi taj posao”, iskren je bio izbornik.

Petković nije na nivou koji izbornik od njega očekuje

Mnogi reprezentativci susreli su se s kritikama javnosti, a bilo je i upita o maloj minutaži pojedinih igrača. Jedan od njih bio je i Bruno Petković koji je protiv Portugala zabio gol, a protiv Francuske cijelu utakmicu odgledao s klupe.

“To je bila moja odluka. Bruno Petković je ušao u Portugalu i dao je gol, ali nije spreman. Nije na nivou koji bih ja očekivao od njega. Kad dođeš u reprezentaciju, moraš biti maksimalno spreman i motiviran, pogotovo jer je njemu krenulo prvenstvo. Ne možeš doći u reprezentaciju s 20 posto kapaciteta i očekivati da ćeš igrati”, otvoreno je rekao Dalić koji je priznao vlastite pogreške, posebno u prvoj utakmici.

"Vjerojatno sam pogriješio u pripremi utakmice, pogotovo za Portugal. Pali smo nakon 10 minuta bez trčanja i bez agresije", zaključio je Dalić

Pročitajte više