Dalić objasnio zašto je pozvao ozlijeđenog Perišića

Foto: Hrach Khachatryan /PIXSELL

ZLATKO DALIĆ objavio je popis hrvatskih reprezentativaca za turnir W Cup u Abu Dhabiju. Hrvatska će polufinale turnira igrati protiv Tunisa 22. ožujka. U drugom polufinalu sastaju se Egipat i Novi Zeland. Dalić je za ovu akciju pozvao 25 igrača te je uputio šest pretpoziva. Okupljanje hrvatskih reprezentativaca je 18. ožujka u Zagrebu. Utakmica za treće mjesto igra se 25. ožujka, a finale je dan kasnije.

Među pozvanim igračima našao se i Ivan Perišić koji je prošlog rujna zadobio tešku ozljedu koljena te se još nije vratio na nogometne terene. U prošlom kolu SuperSport HNL-a prvi put je bio u zapisniku službene utakmice Hajduka koji je igrao protiv Istre (1:0) na Poljudu. Nakon utakmice je trener Hajduka Mislav Karoglan izjavio da je Perišić izrazio želju da bude s momčadi, ali on još nije spreman za igru.

"Turnir u Abu Dhabiju nam je vrlo važan u pripremi za Euro, s posebnim naglaskom na osnaživanje dobre atmosfere i zajedništva. Zato je s nama i Ivan Perišić, koji je u posljednjoj fazi oporavka, ali neovisno o tome hoće li moći zaigrati, bitno je da kao dokapetan i jedan od lidera ekipe bude dio ovog okupljanja koje vidimo kao priliku za team-building te me veseli što je Ivan iskazao veliku želju biti s nama u Emiratima. To je najbolji pokazatelj koliko je snažan voljni moment među igračima i svima nama da na Euru budemo u svom najboljem izdanju", izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

 

Pročitajte više