Liga nacija

Dalić objavio popis za tri utakmice, Jedvaj ispao iz reprezentacije

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je na 54. rođendan objavio posljednji popis reprezentativaca za ovu godinu.

Hrvatska u studenome igra prijateljsku utakmicu protiv Turske u Istanbulu (11. studenoga), dok će Ligu nacija zaključiti na gostovanju kod Švedske (14. studenoga) i domaćim dvobojem na Poljudu protiv Portugala (17. studenoga).

Pretpoziv upućen čak osmorici igrača

S popisa od 23 igrača je prvi put nakon dugo vremena zbog odluke izbornika otpao branič Tin Jedvaj, što je Dalić najavio nakon posljednje utakmice protiv Francuske. U kadar je ovaj put direktno upao Dinamov krilni napadač Mislav Oršić.

Od značajnijih promjena na širem popisu najvažnije je istaknuti prvi pretpoziv Tomi Bašiću, bivšem veznjaku Hajduka koji ove sezone odlično igra u dresu francuskog Bordeauxa.

Osim njemu, pretpoziv je upućen još sedmorici igrača: Anti Rebiću, Tinu Jedvaju, Lovri Kaliniću, Mili Škoriću, Josipu Juranoviću, Antoniju Mirku Čolaku i Marinu Pongračiću.

Na popisu su i tri igrača ranije pozitivna na koronavirus

Ante Rebić nije na popisu od 23 igrača kao ni za okupljanje u listopadu zbog ozljede ramena koju još uvijek liječi u Milanu. Ipak, on i ostali igrači s pretpozivima mogli bi pronaći svoje mjesto na konačnom popisu.

"Pratit ćemo pozorno stanje svih igrača u naredna dva tjedna i pravovremeno reagirati odnosno aktivirati neke pretpozive ovisno o situaciji. Priželjkujem da svi pozvani igrači budu zdravi kako bismo u što boljoj poziciji dočekali posljednje ovogodišnje utakmice i na zadovoljavajući način okončali natjecanje u Ligi nacija", kazao je za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zlatko Dalić.

Unatoč pozitivnim testovima na koronavirus nakon povratka u svoje klubove s listopadskog reprezentativnog okupljanja, Josip Brekalo, Ante Budimir i Andrej Kramarić su na skraćenom popisu izbornika Dalića.

Popis za reprezentativno okupljanje u studenome:

Vratari: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više