Dalić ostaje izbornik

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

HRVATSKI nogometni savez je na službenim stranicama prenio izjavu Davora Šukera kojom potvrđuje da će Zlatko Dalić i dalje biti hrvatski izbornik.

Šuker i Dalić su odradili sastanak na kojem su, piše HNS, konstruktivno razgovarali o svim važnim temama oko reprezentacije.

"Bilo je lijepo prisjetiti se sa Zlatkom svih prekrasnih trenutaka tijekom Svjetskog prvenstva, a srebrna medalja dokaz je da su svi koji su bili uključeni u tu priču odradili vrhunski posao. Drago mi je što smo otvoreno razgovarali i o onome što može biti bolje u budućnosti te što zajedno idemo dalje u nove pobjede", rekao je Šuker.

"Bilo mi je važno otvoreno razgovarati s predsjednikom o svim temama i zahvaljujem Davoru na razumijevanju onoga što nisam smatrao korektnim. Smatram da smo riješili sve takve teme i radujem se novim izazovima", dodao je Dalić.

Spasio reprezentaciju i odveo je do drugog mjesta na SP-u

Podsjetimo, izbornik je reprezentaciju preuzeo uoči zadnje utakmice kvalifikacija za SP s Ukrajinom i onda preko Grčke u dodatnim kvalifikacijama odveo Hrvatsku u Rusiju. Dogurao je do finala koje je izgubio 4:2 od Francuske, a po povratku u Hrvatsku dao je naslutiti da bi mogao otići iz reprezentacije.

"Mogu još dvije godine s reprezentacijom, ali rekao sam da sam nakon Amerike donio odluku da odem. Ne mogu podnijeti da ljudi koji dvaput u životu nisu šutnuli loptu odlučuju o mojoj sudbini. Ja sam neovisan i neopterećen, ali ne mogu dopustiti da se netko igra sa mnom i da me za dva mjeseca opet netko smjenjuje", govorio je tada Dalić.

Pojavila se priča da Dalić ima ponudu iz Azije od pet milijuna dolara po sezoni, što je znatno više od 250.000 eura koliko ima u HNS-u. Nakon dočeka u Livnu prije dva tjedna, Dalić je ponovno komentirao svoj status u reprezentaciji.

"Samo želim svoj mir"

"Ja nisam nikada stavljao nešto drugo ispred Hrvatske. Imam jedan uvjet - hoću svoj mir. Želim raditi kako treba i hoću potporu. Neću raditi posao gdje nemam potpore i gdje nije sigurno. Navikao sam raditi u poštenim okolnostima. Kad čovjek vidi ovoliko emocija naroda, ja sam rekao – jedan sam od ovoga naroda. Ovaj narod je moja snaga. Probleme koje imam sam ću rješavati. Rekao sam da želim mir, da mirno radim i neću spavati otvorenih očiju. Hoću biti maksimalno miran i raditi svoj posao", govorio je tada Dalić.

HNS mu je tada navodno nudio bolji, bogatiji ugovor koji je očito prihvatio. Dalić će 20. kolovoza objaviti popis igrača koji kandidiraju za prijateljsku utakmicu s Portugalom i susret Lige nacije protiv Španjolske.

Usmeni dogovor sa Šukerom bit će dovoljna garancija Daliću čiji novi ugovor treba potvrditi i Izvršni odbor, što bi trebala biti formalnost.

Pročitajte više