turska - hrvatska 3:3

Dalić oštro kritizirao igrače nakon remija s Turcima

Foto: Pixsell

TURSKA i Hrvatska odigrale su 3:3 u prijateljskoj utakmicu u Istanbulu.

Turska je dvaput vodila, Hrvatska je u drugom poluvremenu i okrenula, ali je odmah primila gol za 3:3 i tako je i završilo. Hrvatska je napadački bila puno bolja, ali je nevjerojatnim pogreškama dopustila Turcima da daju tri gola iz četiri udarca u okvir.

Kod prvoga gola Milan Badelj je u 22. minuti šesnaestercu krivo dodao loptu i Vida je srušio Cenka Tosuna za kazneni udarac. Hrvatska je izjednačila preko Budimira u 32., ali je u 41. minuti hrvatska obrana opet ispala i dopustila Turcima drugi gol. Čitava obrana ispala je na dugu loptu Erkina prema Turucu koji bježi Juranoviću, Vida kasni zatvoriti i Bašakšehirov napadač je probio Simona Slugu koji je također mogao bolje reagirati.

Hrvatska je u 53. i 55. minuti preko Pašalića i Brekala okrenula na 3:2, ali je samo tri minute kasnije primila gol. Turci su s dva dodavanja i jednim propuštanjem lopte kroz noge potpuno zbunili hrvatske igrače. Tosun je petom lijepo asistirao Underu, a ovaj potpuno nečuvan zakucao loptu u gol za 3:3.

Obrana prelako prima golove

"Prelako primamo golove, to me stvarno zabrinjava. Svaki prelazak protivnika preko centra bio je gol. Protivnik ništa ne odigra, a mi gubimo 2:1, to me jako brine i to moramo popraviti. Morali smo dobiti utakmicu, a ne primiti treći gol. Dugačke lopte su nam problem. Na svaki zamah protivničkog stopera ili beka mi izlazimo na ofsajd i onda ispadamo", bio je kritičan izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice i dodao:

"Slično smo griješili i protiv Francuske. Ne možemo mi izlaziti prema lopti, moramo se povući više. Stoperi nisu bili u korekciji".

Hrvatska iz Istanbula putuje u Švedsku, gdje u subotu igra Ligu nacija, a tri dana kasnije u istom natjecanju dočekuje Portugal na Poljudu.

Pročitajte više