HRVATSKA - AZERBAJDŽAN 2:1

Dalić otkrio koja tri igrača se vraćaju u početnu postavu protiv Mađara

Foto: Pixsell

HRVATSKA je borbu za Euro 2020. otvorila teže nego očekivanom pobjedom protiv Azerbajdžana 2:1.

Dalićevi izabranici svladali su reprezentaciju koju je premijerno vodio hrvatski strateg Nikola Jurčević i tako osvojili prva tri boda na početku kvalifikacijskog ciklusa.

HRVATSKA - AZERBAJDŽAN 2:1 Golčina Kramarića za preokret Hrvatske

FOTO Koreografija na istoku Maksimira, navijači bili 12. igrač Hrvatske

Gosti su poveli golom Šejdajeva u 19. minuti kojim je utišan Maksimir, ali se Hrvatska vratila nekoliko minuta prije odlaska na odmor.

Borna Barišić je prvijenac u dresu reprezentacije postigao u pravo vrijeme i reprezentativci su na odmor otišli malo mirniji. U nastavku je Hrvatska krenula sasvim napadački tražeći pobjedu.

Donio ju je Andrej Kramarić tek u 80. minuti i to lijepim udarcem iskosa s lijeve strane u suprotni kut protivničkog čuvara mreže.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić istaknuo je na konferenciji za medije da je primarni cilj ostvaren - osvojena su tri boda - ali i da je susret protiv Azerbajdžana mogao i bolje završiti.

"Čestitam igračima na pobjedi i tri boda. Ostvarili smo cilj i osvojili tri boda na početku kvalifikacija. Taj gol koji smo primili je sve okrenuo u drugi smjer. Nismo igrali dovoljno brzo i zato nismo stvarali puno šansi. Ovo je prva utakmica i malo nam nedostaje. Bili smo strpljivi, gradili poziciju i to nas je na kraju spasilo. Gol nam je donio mirniju situaciju. Pričali smo na poluvremenu da smo bili gusti u sredini i pokušavali smo to promijeniti, ali bilo je mirno. Nema kod nas povišenih tonova", kazao je Dalić u uvodu.

"Petkoviću treba vremena, Brekalo nije eksperiment"

Dalić je iznenadio s Brunom Petkovićem u početnom sastavu, a neke je iznenadio i eksperiment s Josipom Brekalom na poziciji desnog beka. Ipak izbornik je napomenuo da je to sve bilo dio plana te da se ne radi ni o kakvim iznenađenjima. Dalić je pohvalio i Barišićev prvijenac u nacionalnom dresu.

"Petković je debitant i odigrao je korektno i treba mu vremena. Trebali smo gol pa smo ga zamijenili Rebićem. Brekalo na desnom beku nije eksperiment i to smo dogovorili još u siječnju. To je možda iznenadilo, ali Brekalo je znao da računam na njega kao desnog beka. Na lijevom beku imamo Barišića i Leovca. Barišić je odigrao dobro, zabio je gol. Nedostaje mu utakmica, ali to će s vremenom doći. Dok god nema Strinića i Pivarića, moramo tražiti rješenja", dodao je izbornik.

"Vukojević je skautirao Mađare, u nedjelju idemo potvrditi status favorita"

Reprezentativci sutra u 17 sati putuju u Budimpeštu gdje ih u nedjelju čeka susret protiv Mađarske, koja je kvalifikacije otvorila porazom od Slovačke (2:0). Dalić je uvjeren da Hrvatska može početak borbe za Euro okončati sa šest bodova.

"Vukojević je bio u Slovačkoj na utakmici pa ćemo dobiti izvještaj. U prvu postavu se vraćaju Lovren, Rebić i Brozović. Mi smo favoriti u svakoj utakmici i tako se trebamo postaviti. Mađari će morati tražiti bodove jer su izgubili prvu utakmicu. Sačuvali smo Rebića i Brozovića jer oni ne bi mogli igrati dvije utakmice u tri dana", podvukao je Dalić na kraju presice.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više