HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić otkrio što je najveći problem HNL-a

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za lipanjske utakmice u Ligi nacija. Hrvatsku prvo čekaju domaće utakmice s Austrijom (3. lipnja) i Francuskom (6. lipnja). Dalićevi izabranici 10. lipnja gostuju kod Danske, a tri dana kasnije ovaj ciklus zatvaraju gostovanjem kod Francuske.

Dalić je odgovarao na pitanja novinara, a mnoge je zanimalo kako vidi situaciju u HNL-u. "Dinamo je zasluženo osvojio titulu. Mislim da je liga bila sjajna, velika borba je bila do zadnjeg kola. Četiri kluba su kvalitetom, uvjetima i kadrom odskočila. Ovi klubovi ispod su igrali ni za što, na neki način. Okej, igrali su za sebe, ali nije bilo neizvjesnosti oko ispadanja", poručio je izbornik.

Rekao je i što doživljava najvećom manom lige: "Kroz ovakvu dobru ligu će sigurno doći i više igrača za A reprezentaciju. S te strane možemo biti zadovoljni, ali ono što mora biti kvalitetnije, to su europska natjecanja. Ne smijemo ispasti već u osmom mjesecu.

Lani su i Kazahstan i tko zna tko još imali predstavnike do kraja jeseni, a svi naši klubovi su ispali osim Dinama. To je ono što fali HNL-u, konkurentnost u Europi. Liga kao liga je sjajna. Bilo bi dobro da je više gledatelja i podrške, ali kvalitetom je vrlo dobra."

 

Pročitajte više