HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić: Podržavam Sosinu odluku

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

GLAVNA sportska tema vikenda u Hrvatskoj je odluka Borne Sose da svoju reprezentativnu karijeru gradi nastupajući za Njemačku, a ne za Hrvatsku. 

Bivši mladi hrvatski reprezentativac i 23-godišnji lijevi bek Stuttgarta dobio je po hitnom postupku njemačku putovnicu i navodno je na širem popisu Joachima Löwa već za Europsko prvenstvo.

Kako je Hrvatska izgubila Sosu? Ključna je bila jedna utakmica, Nijemci su sve znali

Izbornik Dalić ranije danas za Index je komentirao Sosinu odluku, a tijekom popodneva dao je komentar i za N1 televiziju u kojem je istaknuo da ne zna zašto se Sosa nije javio mladoj reprezentaciji.

"Meni je žao da se Borna odlučio da igra za Njemačku, ali ja tu odluku poštujem i prihvaćam. Kao što je Ivan Rakitić izabrao Hrvatsku, Borna je izabrao Njemačku. Ja tu odluku prihvaćam i podržavam", rekao je Dalić pa dodao:

"Ono što ja mogu reći oko toga je da sam ja stavio Bornu na popis u ožujku i to je s njime iskomunicirano. Rečeno je da će igrati protiv Malte u trećoj utakmici jer prve dvije nije imao pravo zbog crvenog kartona. Međutim, izbornik Bišćan me tražio da mu ustupim Bornu Sosu za zadnju utakmicu s Engleskom, a ja sam kao i uvijek učinio uslugu mladoj reprezentaciji. Ta se moja odluka pokazala ispravnom, na kraju krajeva Bradarić je dao gol u 95. minuti i odveo Hrvatsku dalje. Što se nakon toga događalo, ja ne znam. Borna se nije odazvao na to okupljanje jer je bio ozlijeđen, a onda je tri dana kasnije igrao za Stuttgart 90 minuta. Ne znam što se događalo, ali žao mi je."

Pročitajte više