HRVATSKA - FRANCUSKA 1:2

Dalić: Pogledajte bolje drugi gol, Vida nije kriv

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija poražena je od Francuske u četvrtom kolu Lige nacija rezultatom 1:2 na Maksimiru.

Strijelci za Francusku bili su Antoine Griezmann i Kylian Mbappe, dok je za Hrvatsku pogodio Nikola Vlašić.

Izabranici Zlatka Dalića odigrali su dobru utakmicu pred 7000 gledatelja, ali opet nedovoljno dobru za pobijediti aktualnog svjetskog prvaka.

Izjave izbornika Dalića i Deschampsa:

Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske: " Kapa dolje dečkima kako su igrali, pogotovo u drugom poluvremenu. Mislim da nismo zaslužili poraz i zato sam tužan."

"Mi ne igramo protiv bilo koga, nego protiv svjetskih prvaka i oni koriste svaku pogrešku. Nas je preletjela jedna lopta i pogodili su za pobjedu. Protiv momčadi koja vrijedi milijardu eura greške se ne praštaju. Šveđani ne koriste pogreške, ali Francuzi da."

"Pašalić nije bio krilo, nego vezni igrač. Možda vam se to činilo jer je u obrani bio malo na krilu, ali on je vezni igrač i na toj poziciji je treba poginuti."

"Nisam pogriješio s Vidom. On je nas standardni stoper. Drugi gol morate ponovno pogledati jer Vida kod njega nije bio kriv. Pogledajte s kim je Mbappe bio i kako je reagirao. Mi imamo još tri utakmice gdje možemo probavati neke stvari. Nakon toga moram imati čistu sliku. Mi moramo biti objektivni, Hrvatska slaže novu reprezentaciju, ovdje više nema igrača Juventusa i Bayerna. Ja sam ovim zadovoljan i moj je zadatak složiti kompetitivnu reprezentaciju za ožujak. Sve je važno i žao mi je što nismo pobijedili, ali treba dati šansu svima. Mene brine što mi primamo golove kao na traci i na tome trebamo raditi."

"Ćaleta-Car je igrao 90 minuta za Marseille u nedjelju, a onda za reprezentaciju protiv Švicarske i Švedske. Moram voditi računa o tome."

"Neću još govoriti o imenima, ali sigurno da igrači ne mogu očekivati pozive ako ne igraju u klubovima. Posebno jer se pojavljuju igrači koji igraju. Neki prije nisu igrali, a bili su pozivani, dok danas ima više igrača koji igraju i širi se baza. Meni je žao da konkretno Tin Jedvaj ne igra i morat ćemo vidjeti što s njim ako ne dobije minute u klubu."

"Pratimo Tomu Bašića. On je vezni igrač na poziciji gdje je nama konkurencija najjača. Vidjet ćemo sve za studeni."

"Mogu biti zadovoljan ovim mini ciklusom. Dobili smo Švicarsku koja je igrala 3:3 s Njemačkom. Tom utakmicom smo osigurali status nositelja u kvalifikacijama za SP, a Švedska je naš konkurent za ostanak u Ligi nacija. Protiv Francuske smo odigrali dobro drugo poluvrijeme i drago mi je da su navijači pljeskom ispratili igrače. Jako sam zadovoljan i to sam rekao igračima u svlačionici. Veliki sam optimist jer vidim da imamo igrače koji dolaze."

Didier Deschamps, izbornik Francuske: "Nema lakih utakmica. Utakmica protiv Hrvatske je bila teška, igrali smo jako dobro iako smo pali snagom u drugom poluvremenu. Drago mi je da smo slavili kao i u Rusiji."

"Imali smo propuštene prilike Mbappea i Martiala i žao mi je što nismo vodili više u prvom poluvremenu. Bili smo puno bolji."

"Ambijent je bio dobar. Zadovoljit ćemo se s onim što imamo u ovo teško vrijeme koronavirusa. Meni je najvažnije da me igrači nisu čuli kada sam ih razmještao po terenu."

"Nisu promjene utjecale na primljeni gol ,već pozicioniranje igrača i njihova prilagodba na teren. Trebalo im je malo da se zagriju."

"Bili smo fluidni u napadu. Puno bolji od Hrvatske. Portugal nam primjerice nije dopustio da se razmašemo i zato nismo mogli razviti svoju igru. Kylian i Martial naprijed su se dobro nadopunjavali, a odlično im se priključivao Griezmann i okrunio je to lijepim pogotkom."

"Nisam htio riskirati s nekim igračima u veznom redu. Rabiot je igrao odlično s obzirom na to što je odigrao 90 minuta u posljednje dvije utakmice. Moramo čuvati neke igrače jer će odigrati devet utakmica u sljedeća tri tjedna."

"Hrvate sigurno smeta naš pobjednički niz i nadam se da će se to nastaviti. Mi u Lisabon idemo tražiti prvo mjesto u skupini i zato je ova pobjeda važna."

"Ukrajincima je nedostajalo nekoliko igrača, protiv Portugala smo igrali dosta zatvoreno, a s Hrvatskom je bila jedna lijepa borba."

"Pogbu ne bih posebno izdvajao. On nije startao zbog svojih problema, ali on je jedan od naših ključnih igrača i može povezati igrače oko sebe."

"Zabili smo gol tek u 80. minuti i zbog toga je Hrvatska ovaj put bila najbliže pobjedi od sva tri naša susreta. Modrić je igrač koji radi razliku za Hrvatsku i to se vidjelo danas. Mogli smo si možda olakšati posao da smo ranije postigli pogodak za dva gola prednosti."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više