Dalić: Ponuda? Ne skačem na prvu, bit će i boljih

Foto: Marko Prpić / Pixsell

HRVATSKA nogometna reprezentacija odigrala je revijalnu utakmicu protiv Bjelovara povodom 110. rođendana kluba. Pobijedili su 15:1, rastrčali se i raspucali, iako je rezultat, naravno, bio u drugom planu. 4111 gledatelja bili su fokus ove utakmice, oni su prvi u Hrvatskoj mogli vidjeti hrvatsku reprezentaciju u akciji nakon drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu. Zbog toga je sretan i Zlatko Dalić.

"Jako je lijepo što smo došli ovdje, pred svojim ljudima, nismo još igrali pred svojim navijačima od Svjetskog prvenstva. Dobar trening, vidjet ćemo sastav za Englesku, moramo popraviti loš dojam iz Španjolske. Što se tiče ozljeda, imamo manjih problema, Vrsaljko je možda mogao igrati, ali odlučili smo napraviti preventivu kao i s Barišićem. Žalosti me što igramo pred praznim tribinama protiv Engleza. Oni su mlađi nego na prvenstvu, sigurno žele revanš nakon poraza u polufinalu u Rusiji, bit će teška utakmica", rekao je Dalić koji je potom prokomentirao šanse Luke Modrića da osvoji novu individualnu nagradu, ovoga puta Zlatnu loptu France Footballa. Do sada je osvojio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, najboljeg veznjaka UEFA-e i najboljeg nogometaša svijeta za prošlu sezonu po izboru FIFA-e.

"Ja sam uvjeren da će Luka osvojiti Zlatnu loptu. Uzeo je sve velike nagrade, očekujem da će uzeti i ovu. Ovo je njegova godina i godina hrvatske reprezentacije."

Dalić je zatim u emisiji nakon utakmice odgovorio na pitanje o bogatoj ponudi kineskog prvoligaša koju je dobio prošlog tjedna. 

"Hrvatska je moja preokupacija, ja sam tako odlučio. Ponuda ima, ali neću skočiti na prvu, bit će i boljih. Ali napominjem, Hrvatska je moja preokupacija", rekao je Dalić.

Što se tiče prijateljske utakmice protiv Jordana, Dalić je najavio kako će igrači iz drugog plana dobiti priliku u ponedjeljak.

"Za Jordan ćemo vidjeti. Neki igrači se vraćaju u svoje klubove, čeka ih Liga prvaka. Utakmice poput Jordana će nam služiti za selekciju, da vidimo na koga možemo računati. Šansu će dobiti oni iz drugog plana", završio je Dalić.

 

Pročitajte više