HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić poštedio Modrića i isprobavao sastav za Češku. Ispada li Brozović?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA se u Rovinju priprema za utakmicu drugog kola skupine D na Euru protiv reprezentacije Češke.

Nakon poraza od Engleske u prvom kolu Hrvatska ne smije izgubiti od Čeha koji su na otvaranju svladali domaćina Škotsku 2:0.

Kapetan reprezentacije Luka Modrić odradio je prvi dio treninga, a onda ga je Dalić odmorio, dok su ostali reprezentativci vježbali završnicu napada nakon ubačaja.

Modrić pošteđen, Barišić se pojavio na treningu

No, nije u pitanju nikakva ozljeda Modrića, već želja Dalića da 35-godišnjeg kapetana malo poštedi i da mu prostora za predah.
Borna Barišić, koji protiv Engleske nije bio u zapisniku, u tenisicama je s ostatkom ekipe odradio samo desetak minuta, da bi onda imao izdvojeni trening sa stručnjakom za kondiciju Lukom Milanovićem. Navodno Barišićeva ozljeda nije teže prirode i radi se samo o edemu na mišiću leđa,

Dalić je uvježbavao napadačke akcije i dosta je šarao s momčadi. Početni sastav u obrani činili su Vrsaljko, Ćaleta-Car, Vida i Gvardiol, a kasnije je Lovren ušao umjesto Ćaleta-Cara.

Ispada li Brozović?

U napadu je isto bilo svašta, svatko je dobio šansu, ali u svim je varijantama Rebić bio u ulozi centralne špice, a Kovačić na poziciji zadnjeg veznog. Brozović i Pašalić su se mijenjali, a kako znamo da je Modrić neupitan u prvih 11, da zaključiti da Dalić možda razmišlja o tome da Brozović krene s klupe.

Na krilima su počeli Brekalo na desnoj i Perišić na lijevoj strani, a onda je Kramarić ušao i otišao je lijevo, a Perišić desno. Na polušpicama su bili Vlašić i Kramarić. Bruno Petković je u svakoj varijanti bio pričuva.

Ako je suditi po današnjem treningu, početni bi sastav mogao izgledati ovako:
Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Modrić, Kovačić - Brekalo, Vlašić (Kramarić), Perišić - Rebić. 

Novost je i to da reprezentacija neće u Glasgow putovati na dan utakmice, već u četvrtak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više